Gálának indult, de meg kellett izzadniuk Hangáéknak az újonc ellen

Válogatott klasszisunk vezérletével villámrajtot vett a Real, Mike James és a Monaco azonban 25 pontos hátrányból is fordítani tudott, miután végül mégiscsak behúzták a meccset a madridiak

 

Euroliga, alapszakasz, 3. forduló

Real Madrid (spanyol, 2-1) – AS Monaco (francia, 2-1) 94-86

Nem kellett sokat várni az idei első dupla fordulóra az Euroligában, amely során Hanga Ádámék szerencséjére a Realnak nem kell kimozdulnia Madridból. Az első ellenfél az újonc, tavalyi Eurocup-győztes Monaco volt, akik többek között Mike Jamesszel, Leo Westermannal, Brock Motummal és Donatas Motiejunasszal megerősítve jó erőt képviselnek és egyáltalán nem mondhatók tapasztalatlannak még ezen a szinten sem. A gallok ráadásul nagyszerűen is kezdték a szezont, hiszen a Pana és a Kazany ellen is szép győzelmeket arattak.

A fentiekből aztán nem sok minden látszott a Monaco játékán a feldobás után, hiszen a Real egy 11-0-s futással állva hagyta a megilletődötten játszó ellenfelét az első percekben, majd egészen 25-6-ig meg sem állt a királyi gárda. Ebből a nagy rohamból Guerschon Yabusele 10, Hanga Ádám pedig hibátlan dobóteljesítménnyel elért 9 ponttal (3/3 dupla, 1/1 tripla) vette ki a részét. A Real előnye egészen 25 pontosra hízott (44-19), úgy tűnt komoly kiütés is lehet a vége.

A spanyolok azonban levették a lábukat a gázról, miközben egy egészen szórakoztató mérkőzés alakult látványos zsákolásokkal és nagy triplákkal fűszerezve. Ebből pedig a Monaco jött ki sokkal jobban, akik szépen csendben, pontról pontra közelebb férkőztek és az ismét fantasztikus Mike James (24/18 pont, 10 gólpassz, 3 labdaszerzés, 3 lepattanó, 34 indexpont) vezérletével a hajrához közeledve a vezetést is átvették (81-83). Ekkor azonban jött a hazaiak legjobbja, Yabusele és a Real néhány okos játékhívása, így elmaradt a csodás fordulat és nyert a spanyol sztárcsapat.

Hanga Ádám a hétvégi bajnoki után visszatért a madridiak kezdőcsapatába és nagyszerű teljesítménnyel hálálta meg a bizalmat, hiszen a pályán töltött 17 és fél perce alatt 9 pontot (3/3 dupla, 2/1 tripla), 4 lepattanót, 2 gólpasszt és 1 szerzett labdát jegyzett (3 faultja mellett), ami 12 indexpontot jelentett. Ádám a második félidőben már nem sok időt töltött a pályán, hiszen (remélhetőleg csak) egy kisebbnek tűnő lábsérülést szenvedett, ami után kijött az öltözőből, de már nem küldte őt vissza Pablo Laso.

A Real Madrid legjobb dobói: Yabusele 18/6, Heurtel 13/3, Causeur 12/6
A Monaco legjobb dobói: James 24/18, Hall 12, Thomas 11/3

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus