Hanga újra remekelt, edzője nélkül is döntőbe jutott a Real!

Válogatottunk kiválósága ismét 18 ponttal terhelte meg a Baskonia gyűrűjét, a Pablo Lasóért is küzdő Real Madrid pedig söpréssel jutott be a fináléba.

 

ACB Liga, elődöntő, 3. mérkőzés

Bitci Baskonia Vitoria-Gasteiz (6.) – Real Madrid (2.) 77-85

A Baskonia elleni elődöntő első két madridi meccse után sajnos nem arról szóltak elsősorban a híradások, hogy a jól játszó Real már csak egy győzelemre van a döntőbe jutástól, hiszen vasárnap Pablo Laso mestert szívinfarktussal szállították kórházba. Szerencsére az 54 éves tréner állapota gyorsan stabilizálódott, és a minap már haza is térhetett otthonába. A harmadik találkozón Laso állandó helyettese, Chus Mateo meccselt Vitoriában.

A mérkőzésen pedig lényegében ugyanaz történt, mint az első két találkozón, hiszen elsősorban Hanga és Causeur tripláival már az első negyedben kétszámjegyű előnybe került a Real (14-25). A fantasztikusan játszó Tavares (23 pont, 12 lepattanó, 2 blokk) főszereplésével pedig biztosan őrizték vezetésüket a fővárosiak, így söpréssel jutottak be a fináléba, ahol egyelőre várják ellenfelüket. A Barcelona-Joventut párharc ugyanis 1-1-re áll a másik ágon, és meglepetésre a pályaelőny már a második meccset idegenben megnyerő Badalonánál van.

A Real Madridban kezdőként pályára lépő Hanga Ádám ismét remekelt, 27 percet töltött a parketten és a második meccshez hasonlóan ezúttal is 18 pontot (2/5 dupla, 3/4 tripla, 5/7 büntető) dobott. Emellett volt még 2 lepattanója, 1-1 gólpassza, blokkja és labdaszerzése, illetve 2 beütött és 4 kiharcolt faultja, a statisztikáját csak a 6 eladott labdája csúfítja (13 VAL).

A Baskonia legjobb dobói: Baldwin 26/9, Fontecchio 16/9, Granger 10/3
A Real Madrid legjobb dobói: Tavares 23, Hanga 18/9, Deck 17/9, Causeur 14/6

A három győzelemig tartó párharc végeredménye: 3-0 a Real Madrid javára.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus