Hanga vezérletével került nagyon közel a fináléhoz a Real

Válogatott klasszisunk a mezőny legeredményesebbje volt a Baskonia ellen, így a madridiak már 2-0-ra vezetnek a spanyol bajnokság elődöntőjében.

 

ACB Liga, elődöntő, 2. mérkőzés

Real Madrid (2.) – Bitci Baskonia Vitoria-Gasteiz (6.) 83-71

A Real Madrid a spanyol bajnoki elődöntő első összecsapását a félidő utáni 15-0-s futásának köszönhetően végül simán nyerte a Baskonia ellen, így az újabb hazai találkozón már a 2-0-s előny kiharcolása volt a cél a Laso-csapat számára.

Ez a meccs pedig ha lehet még az előzőnél is magabiztosabb Real-sikerrel végződött, a fővárosiak ugyanis az első perctől az utolsóig kezükben tartották az irányítást. A madridiak – többek között egy bődületesen nagy Hanga-triplával fűszerezve – ezúttal a második negyedet kezdték 13-0-s rohammal, aminek köszönhetően 31-15-ös vezetést szereztek, a későbbiek során pedig volt már 28 pontos különbség is a csapatok között (75-47).

Hanga Ádám természetesen most is a Real Madrid kezdőcsapatában szerepelt és a mezőny legeredményesebb játékosaként 26 játékperc alatt dobott 18 ponttal (6/10 dupla, 1/5 tripla, 3/4 büntető) terhelte meg a baszkok gyűrűjét. Emellett volt még 4 lepattanója, 1-1 gólpassza, blokkja, labdaszerzése és eladott labdája, illetve 2 beütött és 3 kiharcolt faultja (16 VAL).

A Real Madrid legjobb dobói: Hanga 18/3, Tavares 15, Randolph 12/6, Fernandez 10/6
A Baskonia legjobb dobói: Marinkovics 17/9, Baldwin 12/3, Fontecchino 12

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-0 a Real Madrid javára.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus