Hangáék 1-0-ra vezetnek az elődöntőben

A Real Madrid a második félidőt egy villámgyors 15-0-s rohanással kezdve eldöntötte a Baskonia elleni párharc első meccsét.

 

ACB Liga, elődöntő, 1. mérkőzés

Real Madrid (2.) – Bitci Baskonia Vitoria-Gasteiz (6.) 94-84

A Real Madrid a Manresa ellen magabiztosan, 2-0-ra megnyert párharccal „melegített” a spanyol bajnokság rájátszásának első körében. Az elődöntőben Hanga Ádám másik korábbi csapatát, a Baskoniát kapta ellenfélül a királyi gárda. A baszkok a hatodik helyről jutottak be a legjobb négy csapat közé, méghozzá úgy, hogy kétszer is nyerni tudtak a Valencia otthonában.

Könnyed csatára tehát nem számíthatott a Real, és bár sosem vezetett, de az első félidőben végig szorosan tapadt, néhány pontos hátrányban volt csupán a Baskonia. Fordulás után viszont többek között Hanga kosarainak is köszönhetően 15-0-val nyitottak a madridiak, akik ezzel az alig három és fél perces rohammal el is döntötték a találkozót (59-42). A folytatásban 20 pont fölé is nőtt a hazaiak fórja (92-70), az utolsó percekben a Baskonia már csak kozmetikázni tudott az eredményen. Folytatás szombaton, ugyancsak a WiZink Centerben.

Hanga Ádám ezúttal is a Real Madrid kezdőcsapatában kapott helyet, melynek tagjaként 15 és fél percet tölthetett a parketten. Ez idő alatt dobott 7 pontot (2/6 dupla, 1/3 tripla), mellé pedig volt még 3 lepattanója, 2 gólpassza, 1-1 labdaszerzése és blokkja, 2 eladott labdája, illetve 3 faultja.

A Real Madrid legjobb dobói: Causeur 16/12, Fernandez 14/12, Tavares 12, Poirier 11, Yabusele 10/6
A Baskonia legjobb dobói: Peters 15/6, Costello 12/9, Marinkovics 11/9, Baldwin 10/6, Giedraitis 10

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Real Madrid javára.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus