Hangáék felőrölték az ASVEL ellenállását

Rudy Fernandezzel és a rendkívül fizikálisan játszó Real Madriddal három negyeden át tudta tartani a lépést Tony Parker csapata.

 

Euroliga, alapszakasz, 30. forduló

Real Madrid (spanyol, 22-7) – LDLC ASVEL Villeurbanne (francia, 9-19) 70-58

A Real Madrid az elmúlt héten megszakította vereségsorozatát és lélektanilag is fontos győzelmeket aratott, elsősorban az őket üldöző Milano elleni siker jött nagyon jókor a spanyoloknak. Az ASVEL ellen ezt az építkezést akarta folytatni Pablo Laso csapata, törekvésüket pedig siker koronázta.

Már a meccs elejétől rendkívül magas szintű védekezést mutatott be a Real, a fizikálisabb hazai játékosokkal csak ideig-óráig tudta felvenni a versenyt az ASVEL. A madridiak nem mindig sziporkáztak támadásban, elsősorban a harmadik negyedben akadtak gondjaik, ekkor még a vezetést is átvették a franciák (41-42). Legutóbb Sergio Llull, most pedig a másik rutinos klasszis, Rudy Fernandez (17/12 pont, 5 lepattanó. 4 gólpassz) azonban előlépett és tripláival ismét megnyugtató előnybe került a Real, Yabusele és Poirier pedig lezárták a mérkőzést (68-52).

Hanga Ádám ezúttal is a Real Madrid kezdőcsapatában kapott helyet, a 21 pályán töltött perce során pedig 2 pontot (0/3 dupla, 2/2 büntető), 4 lepattanót, illetve 1 beütött és 2 kiharcolt faultot (4 indexpont) jegyzett.

A Real Madrid legjobb dobói: Fernandez 17/12, Yabusele 12/6, Poirier 10
Az ASVEL legjobb dobói: Jones 17/9, Lighty 11/9

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus