Hangáék nagy hajrával maradtak életben

A Barcelona az utolsó 5 percben fordított az Andorra otthonában, így a harmadik meccsen van még esélye az elődöntőbe kerülésre - a Tenerife a Real Madrid ellen búcsúzott.

A spanyol bajnokság rájátszásában a negyeddöntők második mérkőzéseit játszották ma.

Az FC Barcelona Lassa kényszerhelyzetben volt, miután az első mérkőzést hazai pályán elvesztette. A MoraBanc Andorra jobban kezdett, a második negyedben többször is volt 11 pont a két gárda közötti távolság, de Hanga vezetésével a félidőre egyenlített a katalán sztárklub (42-42). A fordulás után lendületben maradt Szvetiszlav Pesics együttese, 62-50-nél 12 ponttal jobban állt ellenfelénél, de ezúttal a hazaiak zárkóztak a negyed végén büntetőkkel (63-64). Az utolsó 10 perc első felében az Andorra irányított, aztán a 37. percben Koponen és Tomic kosaraival fordított a Barca (74-76). A vendéglátó teljesen megállt támadásban, így a gránátvörös-kékek 6 ponttal megléptek (74-80). Az Andorra későn ébredt, 85-81-re győztek, és kiharcolták a harmadik mérkőzést, amelyet hazai pályán vívhatnak meg.

Hanga Ádám kezdőként 27 és fél percet töltött a parketten, ami alatt 11 pont (3/3 dupla, 0/2 tripla, 5/6 büntető), 5 pattanó, 1 blokk, 1-1 szerzett és eladott labda, valamint 2 beütött és 4 kiharcolt fault került a neve mellé, ami 16 VAL-t ért.

Az Iberostar Tenerife a Real Madridot fogadta, és miután 75-84 lett a végeredmény, így az Euroliga-győztes 2-0-s összesítéssel továbbment, Rosco Allenék idénye pedig véget ért.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus