Hangáék nem adtak esélyt a Panának

Kendrick Perry jól játszott a görögöknél, ám az ismét nagyszerűen kezdő Real ezúttal vigyázott a korán megszerzett nagy előnyére, a vége pedig kiütés lett.

Euroliga, alapszakasz, 4. forduló

Real Madrid (spanyol, 3-1) – Panathinaikosz OPAP (görög, 1-3) 88-65

Ahogy abban bízni lehetett, Hanga Ádám két nappal korábban összeszedett sérülése nem volt komoly a Monaco ellen, így válogatottunk kiválósága ismét helyet kapott a Real Madrid kezdőcsapatában. A spanyolok második ellenfele az eheti dupla forduló során az a Panathinaikosz volt, akiknek egyik jelenlegi alapembere a korábban Körmenden és Szolnokon is közönségkedvencnek számító, karrierjét remekül felépítő Kendrick Perry. Egy Real-Pana csata mindig rangadónak számít, ám jelenleg azért a madridiak kerete jóval erősebb, így Hangáék voltak a meccs esélyesei.

A két nappal korábbihoz hasonlóan a Real ezt a meccset is kiválóan, ellentmondást nem tűrően kezdte. A pontokért ezúttal Alberto Abalde felelt elsősorban, a labda pedig gyönyörűen folyt a hazai kezeken, így Hanga 17-5-ös állásnál kapott pihenőt, a Real remeklése pedig tovább folytatódott (35-18). Ezt követően aztán Pablo Laso többféle felállással is kísérletezett és az eddig kevesebb lehetőséget kapó játékosait is játékba akarta hozni, amely során azért többször is akadozott a spanyolok támadógépezete. Ám a védekezésük továbbra is első osztályú volt, így nem fenyegette veszély a 10-15 pont körüli vezetésüket, a vége pedig egy nagyon könnyed győzelem lett számukra.

Hanga Ádám tehát ismét kezdő volt, ám a Realban 11 játékos is masszív perceket játszott, Laso mester pedig az első negyed után már nem is küldte őt vissza a pályára, gondolva talán a rendkívül sűrű menetrendre. Ádám így tulajdonképpen azt az 5 percet töltötte a pályán, amikor csapata eldöntötte a mérkőzést, de ez idő alatt számottevő statisztikát nem tudott összehozni (0 rádobás, 2 gólpassz, 1 lepattanó, 1 eladott labda). A túloldalon Kendrick Perry viszont 30 percet kapott, amit rendkívül hasznosan töltött a parketten (10/6 pont, 5 gólpassz, 5 lepattanó, 16 indexpont).

A Real Madrid legjobb dobói: Tavares 17, Abalde 16/9, Yabusele 14, Poirier 10
A Panathinaikosz legjobb dobói: Macon 18/6, Papajannisz 12, Perry 10/6

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus