Hiába volt hibátlan Vojvoda, megint kikapott a Reggiana

Katasztrofális harmadik negyedének köszönhetően Pistoiában kapott ki a Reggio Emilia, a play-off ezzel távolodni látszik Vojvodáék számára.

Serie A alapszakasz, 22. forduló:

Oriora Pistoia - Grissin Bon Reggio Emilia     86  -  79 

Abszolút nyerhető meccset buktak Vojvodáék a Serie A egyik kiesőjelöltjének otthonában. Pedig nem indult rosszul a találkozó a vendégek szempontjából, és az első két negyed tükrében joggal reménykedhettek  a Reggiana hívei hogy elhozza a két bajnoki pontot Pistoiaból a Buscaglia-legénység. Ekkor még úgy tűnt, Johnson-Odom és Fontecchio már-már szokásos „csúcsteljesítménye” elég lesz a fontos győzelem besöpréséhez. Ami azonban a harmadik negyedben történt, arra a látogatók a legszörnyűbb álmaikban sem gondoltak volna. A Reggio Emilia támadójátéka teljesen leállt, miközben a házigazda soraiból egyre több játékos „érkezett meg” a mérkőzésbe, és a  26-11-es harmadik etap gyakorlatilag meg is pecsételte a vendégalakulat sorsát. A mai vereség azért is kellemetlen, mert ebben a fordulóban gyakorlatilag minden közvetlen rivális nyert, és emiatt már nemcsak a rájátszás távolodik, de a mezőny vége is közeledik Vojvodáék háta mögött. Mi tagadás, jól fog jönni a csapat számára az előttünk álló 3 hetes bajnoki szünet…

Vojvoda Dávid a második negyed 4. percében szállt be a mérkőzésbe, összesen 16 perc 43 másodpercet játszott, ezalatt 8 pontot dobott (mezőnyből 2/2, közte 1/1 a tripla, a büntetővonalról 3/3), volt 1 lepattanója, 1 asszisztja, 2 kiharcolt faultja, míg a negatív oldalon 2 személyi hiba szerepelt (10 VAL) 

Pistoia legjobb dobói: T. Petteway 21/15, J.Johnson 19/3. A. Brandt 15/3

Reggio Emilia legjobb dobói: D.Johnson-Odom 23/15, S.Fontecchio 18/12, W.Cherry 11/3

Vojvoda Dávid és a Grissin Bon Reggio Emilia mostantól 3 hetes pihenőre (a kupadöntő hetén nem lesznek érintettek Vojvodáék, majd válogatott szünet következik) vonul, és legközelebb a Serie A 23. fordulójában, február 29-én, szombaton 20.45-ös kezdéssel, a Carpergna Prosciutto Basket Pesaro csapatát fogadja hazai pályán.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.  

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus