Hosszabbításban kapott ki a Falco Franciaországban

19 pontos hátrányból álltak fel Perlék, dobásuk volt a győzelemhez, a ráadásban viszont már nem bírtak a Strasbourggal.

Bajnokok Ligája, Top16, L-csoport, 5. forduló:

SIG Strasbourg - Falco Volvo Alpok Autó Szombathely 98-86 h.u. (24-16, 25-22, 21-24, 12-20, 16-4)

Falco: Váradi 11/3, Somogyi 6, Clark 6, Golomán 19/3, Keller 7. Csere: Perl 24/3, Barac 10, Hawkins 3/3, Kovács -, Verasztó -. 

A Strasbourg legjobb dobói: Taylor 18/3, Lansdowne 17/9, Maille 16/12.

Nem kezdett jól a 0-4-es mérleggel érkező magyar bajnok, a házigazda Strasbourg két Lansdwone-hármassal nyitott, szerencsére Váradi két remek gólpasszal szolgálta ki társait, majd Somogyi Ádám is kosárral, assziszttal jelentkezett. 10-8-nál úgy tűnt, hogy megállították a kezdeti francia rohamokat, ráadásul Perl és Barac is jól szállt be, így nem tudtak ellépni a franciák. A negyed hajrája viszont a vendéglátóknak sikerült jobban, újra elkezdtek beesni a hármasaik és védekezésben is feljavultak (24-16). 

A második negyed elején is Perl és Barac talált be a Falco oldalán, de amikor közelebb jöhettek volna a magyarok, mindig becsúszott egy-egy hiba a támadásokba. 29-20 után egy 8-2-es rohanással komolyabb előnyt is kiharcoltak a hazaiak a játékrész derekán, és bár az időkérést követően összeállt a Falco védekezése, támadásban továbbra is sok ki nem kényszerített hiba jellemezte a játékukat, így csak nagyon lassan csökkent a hátrány. Egy látványos Perl-Golomán összjáték szakította át a gátat, majd a magasember labdát szerzett és hármast is a helyére küldött, 39-29-nél látótávolságba került az ellenfél. A hazaiak azonban tudtak újítani támadásban, így Somogyi és Perl újabb pontjai ellenére a vendégek nem tudtak bejönni 10 pont alá (49-38). 

A második félidő Golomán pontjaival indult, kilencre zárkózott a Szombathely, ám 51-42-nél ritmust váltott a Strasbourg: Mitchell és Taylor is 2+1-es akcióval jelentkezett, majd Udanoh is betalált, majd Mitchell beszórt egy triplát is, bő négy perc után 19 ponttal lépett meg a hazai gárda. Váradi duplája és triplája nagyon kellett, hogy ne essen szét a Falco, de társa nem nagyon akadt az irányítónak, így 67-48-nál ismét nehéz helyzetben találták magukat a vendégek. Milos Konakov időkérése segített, Clark harcolt ki büntetőket, majd Hawkins szórt be egy távolit, végül Barac és Perl is hozzászólt, miközben hátul kiválóan összeállt a Falco játéka: 10-0-s futással jöttek vissza a sárga-feketék. Lansdowne 2+1-e ugyan rosszkor jött vendégszempontból, de Perl gyors négy ponttal válaszolt a játékrész végén (70-62). 

A negyedik negyed Udanoh duplájával indult, a de a szombathelyieket nem lehetett kizökkenteni: Perl és Váradi kosaraival megindultak, majd Clark és Golomán vette kézbe a dolgokat, így 72-62 után egy 11-0-s futással át is vették a vezetést. Ismét csak Udanoh tüzelte fel a hazai drukkereket, majd Taylor is betalált, de Perl és Golomán nem hagyta, hogy ellépjen az ellenfél, sőt Keller kosara után már 77-79 állt az eredményjelzőn szűk három perccel a rendes játékidő vége előtt. Taylor hármasa akasztotta meg a Falco ellépését, majd a hátvéd duplájával 82-79-re már a Strasbourg járt előrébb. Az utolsó percre fordulva Golomán két büntetővel minimalizálta a különbséget, majd Clark mutatott be látványos szerelést a túloldalon - Golomán ugyan rontott, de Perl visszaszedte a támadót, és Kellert faultolták, aki egy büntetőt értékesített. 82-82-nél a győzelemért támadhatott a Strasbourg, de Taylor passzát elcsente Perl, azonban elrontotta a potenciális meccsnyerőt, így jöhetett a ráadás. 

A hosszabbítás elején sajnos nagyon beragadt a Falco: Taylor, Maille és Mitchell vezetésével 7-0-val nyitottak a franciák. Az ötperces túlóra közepén Clark kosarával ébredezett a Szombathely, de itt már a hazaiak nem hibáztak: Udanoh, Taylor és Howard sorra szerezte a kosarakat, eldöntve ezzel a mérkőzés sorsát (98-86).

fotó, slide: championsleague.basketball

 

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus