Koszovóba látogat az Olaj

Holnap este 19:00-tól a koszovói Z Mobile Prishtina vendége lesz a magyar bajnok Szolnoki Olaj KK.

FIBA Europe Cup, Második csoportkör, I csoport, 2. forduló
Z Mobile Prishtina (koszovói, 0-1) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 0-1)
2018.12.19., szerda, 19:00

48 esztendővel ezelőtt, 1970-ben alapították a klubot, amely 12-szeres koszovói bajnok és 13-szoros kupagyőztes - 2002 óta csak 2004-ben, 2005-ben, 2010-ben, 2012-ben, 2013-ban és az előző idényben nem ők nyerték a bajnokságot - idén tavasszal a döntőben 3-1-re kikaptak a BC Bashkimitől a döntőben. A nemzetközi porondon nincs nagyon kiemelkedő eredményük, 2015-ben és egy évre rá megnyerték a Balkán Ligát.

Idén 12-0-lal vezetik a koszovói pontvadászatot, a nemzetközi kupát pedig a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében kezdték, de 144-139-es összesítéssel kiestek a holland Donar Groningen ellen rögtön az első selejtezőkörben. A FIBA Europe Cup első csoportkörében a dán Bakker Bears mögött 4-2-vel a második helyen jutottak tovább csoportjukból, így kerültek be ebbe a körbe. A második csoportkör első játéknapján 95-77-re kikaptak a német s.Oliver Würzburgtól.

Várható rotáció:
Myles - Berisha - Mayfield - Davis - Boukichou
Anderson - Krestinin

A koszovói válogatottból ismert Dardan Berishát leszámítva nincs ismert játékosuk - Berisha a legjobb ember a keretben, de az aktív rotáció többi embere is képes 10-15 pontokra. A legnagyobb név Berisha mellett vezetőedzőjük, a 44 esztendős Damir Mulaomerovic, aki korábban a horvát válogatottat több világversenyen is képviselte 1996 és 2003 között, 2002-ben pedig Euroligát nyert a Panathinaikosszal.

Az Olaj a bajnokságban továbbra is meggyőző, a hétvégén a második helyezett Körmendet verte a magyar bajnok, így már 2 meccs előnye van a tabella élén. A második FIBA EC második csoportkörének első mérkőzésén a Pinar Karsiyaka ellen elfogyott a Szolnok a mérkőzés végére, így kikapott a törököktől (70-74). Kérdés, hogy milyen fizikai állapotban van az együttes, mert új légiós továbbra is Alex Murphy helyett.

Ha Airington felépült, akkor elég is lehet a rotáció, ha nem, akkor megint rövid lehet a Szolnok, de Koszovóban mindenképpen esélyesnek tekinthető, hiszen a formával nincs gond, a Prishtina pedig papíron a csoport leggyengébb tagja.

A mérkőzést a televízió nem közvetíti, de az élőképes streamet a holnapi nap folyamán közzétesszük!

Hajrá Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!

Fotó, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus