Magabiztos Barcelona-győzelem nyitotta az ACB 2018-19-es szezonját

A Barcelona-Gran Canaria meccsel rajtolt el az ACB Liga, a katalánok a sérülésből lábadozó Hanga Ádám nélkül is sima sikerrel kezdtek.

ACB Liga, alapszakasz, 1. forduló:

FC Barcelona Lassa - Herbalife Gran Canaria 98-78

A gránátvörös-kékeknek nem sikerült túl jól a felkészülési időszak, több meglepő vereséget is összeszedtek, de Tomic-ék igazolták a mondást: rossz főpróba után jól sikerült az előadás. A horvát center brutális teljesítményt nyújtott, mezőnyből 9/10-zel, büntetőből 3/3-mal célzott, így a Barcelona simán elbírta azt is, hogy a francia magasember, Kevin Seraphin sem léphetett pályára. Mellette Thomas Heurtel masszív dupla-duplával (13 pont, 11 gólpassz) jelentkezett, Oriola és Kuric is 13 egységet termelt, erre a négyesre nem igazán akadt válasza a kanáriknak. 

A Gran Canaria már az első negyedben 12 pontos hátrányban volt, félidőben 17-tel ment a Barca, és bár a harmadik játékrészben visszajöttek a meccsbe, a végén gáláztak a hazaiak. A vendégeknél Baez 16 pontot szórt, Clevin Hannah három triplát szórt, Chris Evans is csipkedte magát, de összességében a tartalékos Barca sikerét nem nagyon tudták veszélyeztetni - a katalánok győzelemmel kezdték meg a Juan-Carlos Navarro utáni korszakot.

fotó: acb.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus