Olaszországba látogat a Falco, eldőlhet a Pécs és a Körmend sorsa

A mecsekaljaiak a Benfica, míg a vasi piros-feketék a Legia otthonában lépnek pályára - a magyar bajnok ellenfele a Brindisi lesz.

FIBA Europe Cup, A csoport, 5. forduló
SL Benfica (portugál, 3-1) - PVSK-VEOLIA (1-3)
2019.11.19., kedd, 22:00

A portugálok keretéről és történelméről három héttel ezelőtt, az első egymás elleni mérkőzést megelőzően írtunk már, azóta semmilyen változás nem történt náluk. A portugál bajnokságban három sikert gyűjtöttek be a legutóbbi, pécsi meccs óta, így 6-1-gyel ott vannak a második helyen: a Sporting elleni rangadó után egy középcsapatot, majd a sereghajtót verték, utóbbit a hétvégén 53 ponttal (111-58). A FIBA EC-ben a Pécs elleni győzelmet az Inter Bratislava legyőzése (77-68) követte, ám az előző körben, a ZZ Leiden otthonában már elhasalt a gárda (84-68), 3-1-gyel azonban így is vezeti a csoportot a portugál alakulat.

A Pécs Aiken kiesése óta két vereséget gyűjtött be (a bajnokságban így is második a mecsekaljai együttes 6-1-gyel), és legnehezebb idegenbeli fellépésére készül Csirke Ferenc alakulata, nem jó előjelekkel. Jelen körülmények között bravúr lenne, ha a magyar együttes győzni tudna a Benfica otthonában, de a továbbjutást nézve kényszerhelyzetben van a Pécs. Abban az esetben még a következő körbe kerülhet a csapat, ha most legyőzi a Benficát, a Leiden felülmúlja a Bratislavát, majd az utolsó körben a PVSK idegenben veri a Leident. Minden más esetben elszállnak a Pécs reményei a továbblépésre - igaz, Aiken kiesésével valószínűleg a csapat stabilizálása fontosabb most, mint az, hogy továbbmennek-e a második csoportkörbe vagy sem.


FIBA Europe Cup, H csoport, 5. forduló
Legia Warszawa (lengyel, 1-3) - Egis Körmend (3-1)
2019.11.20., szerda, 20:00

A lengyelek múltját és állományát is bemutattuk már három hete, itt viszont van két új játékos is. Egyrészt Michal Michalak, akit október 31-én igazolt a csapat, másrészt Milan Milovanovics, aki négy napja kötött szerződést a klubbal - előbbi swingman, utóbbi magasember, és mindketten az Anwiltól érkeztek ide. A korábbiak közül Romaric Belemene és Kianu Pinder nem játszottak az előző meccseken, a többiek maradtak. A Legia továbbra sem áll jól a lengyel bajnokságban, viszont az elmúlt három héten legalább két mérkőzést megnyert, és csak egyet bukott (2-6). A nemzetközi porondon a Körmend elleni zakót követően kikaptak otthon a Bakken Bearstől (83-84), majd dupla hosszabbítást követően a Katajától is (112-105), így gyakorlatilag csak matematikai esélyük maradt a továbbjutásra.

A Körmend hullámzóan játszik Keller Ákos távozása óta, de az Alba Fehérvárt jó játékkal verte a hétvégén, így továbbra is ott van a Top3-ban a magyar bajnokságban (6-2). A Körmend ezen a találkozón még idegenben is esélyesnek tekinthető, hiszen a lengyelek lényegében elszálltak, és némileg új rotációt kell összerakniuk a két érkezővel. Ettől függetlenül persze könnyű meccsre nem számíthat Matthias Zollner legénysége, ez már a körmendi összecsapáson is látszódott. Ha győz a Körmend, már matematikailag is biztosan továbbjutott - amennyiben nem, akkor még lehet izgulnivalója az utolsó fordulóban.


Bajnokok Ligája, Csoportkör, D csoport, 6. forduló
Happy Casa Brindisi (olasz, 2-3) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (2-3)
2019.11.20., szerda, 20:30

A Brindisi múltját és keretét még október elején mutattuk be, azóta semmilyen változás nem történt náluk. Kiválóan nyitották az olasz pontvadászatot, hiszen 6-2-vel a második helyen állnak az eddig hibátlan Virtus Bologna mögött, a hétvégén pedig nem játszottak, ők voltak a szünnaposak a 17 csapatos Serie A-ban. A Bajnokok Ligájában eddig 2-3-as mérleget tudnak felmutatni ebben a rendkívül kiegyenlített nyolcasban - a legutóbbi körben 94-91-re kikaptak a PAOK otthonában.

A Falco nagyszerűen teljesít eddig, de talán egy kicsit fáradni látszik, ezt mondta Gasper Okorn vezetőedző is. A bajnokságban a sereghajtó, nyeretlen Jászberényt épphogy verték a szombathelyiek, igaz, tartalékosak voltak - ezzel 6-0-val az egyetlen veretlen csapat a Falcóé az NBI A-ban. A BL-ben viszont egy komolyabb zakót könyvelhetett el a magyar bajnok a Besiktas vendégeként, és most megint saját csarnokától távol lesz kénytelen pályára lépni, ahol eddig nem sok babér termett számára - Zaragozában minimális különbséggel kaptak ki Perlék, de Dijonban és Törökországban nem ez volt a helyzet. Ugyanazt lehet elmondani, amit eddig: idegenben semmilyen nyomás nincs a gárdán, felszabadultan kosarazhat. Kérdés, hogy az olaszok nagy tempója mennyire fekszik majd Benkééknek - ha tényleg fáradtabbak, akkor nem fog, de alapvetően ez a Falco keret még egy olasz élvonalbeli klubbal is képes lehet "futni".

A mérkőzéseket a televízió nem közvetíti, de az élő stream elérhetőségét a mai, illetve a holnapi nap folyamán közzé fogjuk tenni!

Hajrá Pécs, hajrá Körmend, hajrá Falco, hajrá magyar kosárlabda!

Fotó, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus