Otthon is simán kikapott a Paks az EC-ben

Az ASE fokozatosan szakadt le az osztrák bajnoktól, a fordulás után végleg meglépett a Güssing és végül gond nélkül nyert Pakson

EuroChallenge, csoportkör, 2. forduló

Atomerőmű SE (magyar) – Güssing Knights (osztrák) 70-80 (19-22, 12-15, 16-27, 23-16)

Atomerőmű: Roberson 7/3, Dugat 14/6, Medve 3/3, Szabó Zs. 10/6, Jones 19
cserék: Kovács Á. 6, Eilingsfeld 8, Körtélyesi 3/3

Güssing: Dunn 11/3, T. Klepeisz 16/15, Kostov 16/6, Heard 12/6, Taylor 10
cserék: Koch 3/3, Hasenburger -, Jandrasits -, Georgiev 4, M. Klepeisz 8/6

Teljes statisztikát itt találtok!

Repülőrajtot vettek az osztrákok, ugyanis rögtön az elején Thomas Klepeisz könyvelt el három sikeres találatot a triplavonalon túlról (0-9). Dzunics mester lépett közelebb a zsűriasztalhoz, hogy rendezhesse legénysége sorait. Jól tette, hiszen rögtön a szusszanó után Jones, Szabó és Medve is bevette a sógorok gyűrűjét. Felváltva estek a kosarak a következő percekben, Henry Dugat gyűrűszaggató zsákolása után már csupán három egységnyi volt a differencia a két csapat között. A játékrész hajrájában folytatódott a dobópárbaj, ám a különbség nem változott. (19-22)

A második etap teljes hosszában ott folytatták a csapatok, ahol abbahagyták; Dugat passzát Jones tornászta a gyűrűbe, majd Klepeisz suhintotta be könyörtelenül a negyedik tripláját is. Maradt lőtávolban az Atom, mindaddig amíg Kosztov is bemutatkozott távolról (27-32). Ezt sem hagyhatták szó nélkül a piros-kékek, hiszen Eilingsfeld törte át ellentmondást nem tűrően a sógorok vonalait és váltotta lehetetlen szögből pontokra az akciót. A hajrában viszont a Güssingnek jött ki jobban a lépés, ugyanis az idősebbik Klepeisz (Matthias) is bebizonyította, hogy tud hármast dobni. Bónuszként még Kosztov büntetőzött, így 31-37 arányú Güssing-fórral vonultak szünetre a csapatok.

Heard tempója után a vendégek hizlalták 8 egységre előnyüket, és ugyan erre még érkezett válasz paksi oldalról, a következő percekben hosszú ínség következett, melyet kegyetlenül megbüntettek az osztrákok. Heard kezdte a sort, majd Thomas Klepeisz folytatta – természetesen egy újabb trojkával. Nem maradtak tétlenek társaik sem, minek eredményeképp pillanatról pillanatra került egyre kilátástalanabb helyzetbe az Atomerőmű (38-52). Elfogyott a muníció, és a játék is enerválttá vált hazai oldalon, miközben a népes számban idelátogató osztrák szurkolótábor euforikus hangulatban ünnepelte övéit. (47-64)

Jarrod Jones érkezett kiváló ütemben Medve alley-up passzára, majd olvasztotta tovább néhány sikeres offenzívával a már-már elkeserítő differenciát. A röpke reménysugár a játékrész derekára aztán újra elhalványult; hiába kért újra és újra időt Braniszlav Dzunics továbbra sem sikerült megtalálni az ellenszert. A percek aztán gyorsan leperegtek az eredményjelzőn, minek után kereken tíz egységgel újfent alul maradtak az atomvárosiak az EuroChallenge sorozatában.

Dzunics Braniszlav: A mérkőzés minden aspektusában a Güssing dominált. Annak ellenére, hogy mi is nagy energiákat mozgósítottunk, hiányzott néhány extra teljesítmény a játékunkból.

Matthias Zollner: Nagyon jól játszottunk nehéz ellenfél ellen. Úgy vélem, hogy kemény védekezésünk, és a jó lepattanózásunk volt az a pont, amiben sikerült a Paks fölé nőnünk. 

fotó: fibaeurope.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus