Reális továbbjutási reményekkel várja az Alba a FIBA EC visszavágót

Holnap este 18:00-tól a német Telekom Baskets Bonn lép pályára Székesfehérváron - az Alba mindössze egypontos hátrányból vág neki a FIBA EC nyolcaddöntő visszavágójának.

FIBA Europe Cup, Nyolcaddöntő, 2. mérkőzés
Alba Fehérvár (magyar) - Telekom Baskets Bonn (német)
2019.03.13., szerda, 18:00 (TV - DIGI Sport 2, 17:45)

Az első mérkőzés végeredménye: 85-84 a Telekom Baskets Bonn javára.

A németek múltját, keretét egy hete bemutattuk már, azóta természetesen nem történt változás. A Bonn a hétvégén is borzasztóan szoros mérkőzést játszott, 88-87-re nyert idegenben a Crailsheim otthonában, így 12-10-zel jelenleg a hatodik helyen tartózkodik a német élvonalban. Az Albának nem sikerült a főpróba a visszavágó előtt, 76-66-os vereséget szenvedett Jesus Ramirez csapata a listavezető címvédő Szolnok otthonában, így visszacsúszott a 12. helyre.

A képlet nem változott az első meccs óta, a fehérváriak továbbjutási esélye azonban nagyban megnőtt, hiszen Lóránt Péterék mindössze egyetlen ponttal kaptak ki Bonnban - mint ismert, 85-84 lett annak a mérkőzésnek a vége. Három negyedig egészen parádés támadójátékot mutatott be az Alba, főleg Lóránt és Jordan Heath szórtak be mindent, még emberről is. Az utolsó negyedben ugyan semmi nem sikerült a vendégeknek, de a mérkőzés egészét nézve még így is jól jött ki ebből a magyar csapat.

Az látszik, hogy a Bonn nem a védekezéséről híres, a német bajnokságban is kifejezetten sok pontot kap (meccsenként több mint 86-ot, ennél nemcsak az első öt, hanem a mögöttük állók közül is hatan jobb védelemmel bírnak), viszont támadásban olyan a német gárda, amire számítani lehetett: rengeteg lábon állnak, az Alba kiváló első három negyedét is át tudták vészelni annyira, hogy a végén átvegyék a vezetést.

Az szinte biztos, hogy a Szolnok ellen látott támadójáték nem lesz elég a továbbjutáshoz az Alba számára, viszont ha megint kifog 2-3 játékos egy ihletett estét, akkor hazai pályán az egypontos hátrány természetesen ledolgozható. Az is az Alba malmára hajthatja a vizet, hogy nyomás továbbra sincs a gárdán, az esélyesség terhe még mindig a Bonnt nyomja - kérdés, hogy ez mekkora plusszal járhat, mert a németeket várhatóan nem fogja összenyomni, hogy nekik Magyarországon, lényegében egy ki-ki mérkőzésen kell továbbjutniuk.

A mérkőzést a DIGI Sport 2 élőben közvetíti 17:45-ös műsorkezdettel, de az élőképes stream elérhetőségét is közzétesszük a holnapi nap folyamán!

Hajrá Alba, hajrá magyar kosárlabda!

Fotó, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus