Törökországban maradhatnak életben az Olaj EC-álmai

Szerda este 18.30-tól a Pinar Karsiyaka vendége lesz a magyar bajnok, amely vereség esetén matematikailag is elszállhat a továbbjutásért folytatott harcban.

FIBA Europe Cup, Második csoportkör, I csoport, 4. forduló
Pinar Karsiyaka (török, 2-1) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 0-3)
2019.01.23., szerda, 18:30

A törökök december 12-én 74-70-re nyertek a Tiszaligetben úgy, hogy a második félidőben nagyon megfogták a fáradó Szolnokot, amely mindössze 22 pontot dobott a második 20 perc során.

Az Olaj azóta sem nyert mérkőzést a nemzetközi kupában, a Prishtina (81-76) után a Würzburg (118-71) is legyőzte Dragan Alekszics együttesét, utóbbi összecsapás ráadásul hatalmas zakót jelentett - a magyar bajnok jelenleg a kiesés szélén áll 0-3-mal. A Pinar a második játéknapon hosszabbítás után szintén kikapott a németektől hazai környezetben, ezt követően azonban felülmúlta a koszovói alakulatot, így 2-1-gyel a csoport második pozícióját foglalja el.

A magyar együttes a hazai porondon legalább jól szerepel, a Falco elleni egypontos vereséget leszámítva csak győzelmeket gyűjtött, így 14-2-vel vezeti a tabellát. A Pinar ezzel szemben 2-2-t hozott az elmúlt egy hónapban a hazai porondon, így 10. a török élvonalban - az Efestől nagyon kikapott a csapat, a Büyükcekmece ellen kulcsmeccset veszített el, de a közvetlen riválisai közül a Gaziantepet és a Bahcesehirt is megverte.

Az első egymás elleni találkozó óta az Olajnál felépült Airington, Nemanja Milosevics megérkezett Murphy pótlására, Sztrajinja Milosevics viszont az elmúlt mérkőzéseken sérülés miatt nem tudott játszani, és bár nélküle is szépen helyt állt a Szolnok Szombathelyen (amellett, hogy a többi bajnokiját hozta), Törökországban nem esélyesként lép pályára, jelen körülmények között bravúr lenne egy vendég siker.

Ha a magyar csapat kikap, a Würzburg pedig nyer Prishtinában, akkor az Olaj már biztosan nem juthat tovább - minden más esetben marad még matematikai sansz az utolsó két kör előtt.

A találkozót a televízió nem közvetíti, de az élőképes stream elérhetőségét a holnapi nap folyamán közzétesszük!

Hajrá Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!

Fotó, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus