Vojvoda: bravúrgyőzelem Trentóban

Elmúlt heti hazai botlásukat, az EuroCup reprezentáns Trento elleni fölényes idegenbeli győzelemmel "korrigálták" Vojvodáék

Serie A alapszakasz, 19. forduló:

Dolomiti Energia Trentino - Grissin Bon Reggio Emilia  81  - 103  

Egyik csapat sem  volt a legjobb passzban  a Serie A  19. fordulójának nyitómeccse előtt, a házigazda trentóiak a Partizán Belgrád elleni kínos EuroCup pofon után, míg Vojvoda Dávidék a Brescia ellen hazai zakó után próbáltak talpra állni. A kezdéskor a két ex-szolnoki játékos közül csak az az Aaron Craft volt ott a kezdőkben, aki profi pályafutása utolsó szezonját gyűri már, mielőtt a nyártól  a profi sporttól független pályára állítaná az életét. Craft sem tudott azonban sokat lendíteni a hazai szekéren, hiszen a vendég piros-fehér alakulat már az első percektől ellenállhatatlanul, szinte hibátlan támadójátékkal  játszott. Gyakorlatilag az első negyedben eldőlt a bajnoki, Gentile és társai hiába futottak az eredmény után, minden igyekezetük ellenére 10 pont alá egyszer sem csökkent a két csapat közti távolság, és elsősorban a fenomenálisan kosarazó Darius Johnson-Odom, és a szintén nagyszerű napot kifogó Simone Fontecchio vezetésével nagyon sima győzelmet aratott Buscaglia mester  egykori sikerei helyszínén a Reggio Emilia.

Vojvoda Dávid az első negyed 8. percében szállt be a mérkőzésbe, összesen 21 percet játszott, ezalatt 10 pontot dobott ( mezőnyből 4/8, közte 0/3 a tripla, és 2/3  a büntető), leszedett 3 lepattanót, kiharcolt 3 faultot, volt 3 asszisztja, míg a negatív oldalon 3 személyi hiba, és 2 eladott labda szerepelt ( 7 VAL). 

Trento legjobb dobói: J.Blackmon 20/12, J.Knox 11/3, A.Craft 11/3, R.Kelly 11/3

Reggio Emilia legjobb dobói: D.Johnson-Odom 27/21, S.Fontecchio 20/18, G.Mekel 12/3

Vojvoda Dávid és a Grissin Bon Reggio Emilia legközelebb a Serie A 20. fordulójában, január 25-én, szombaton, 20.45-ös kezdéssel haza pályán fogadja a San Bernardo Cantú csapatát.

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.  

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus