A Barcelona az Euroligát választja a spanyol bajnokság helyett...

...amennyiben mindkét sorozatot befejezik, és az időpontok ütköznek egymással.

Marc Mundet (RAC1) értesülései szerint a többek között Hanga Ádámot is foglalkoztató FC Barcelona kosárcsapata az Euroliga küzdelmeket választja a spanyol bajnoki rájátszás helyett, amennyiben mindkét bajnokság folytatódik.

Jelen állás szerint mindkét sorozatnak júliusban lehet vége, és ez azt jelentheti, hogy időpontütközések lesznek a két kiírásban, ahogy arról tegnap írtunk is. Az Euroliga július 4. és 26. között tervezi lebonyolítani a rájátszást, az ACB pedig szintén befejeződik legkésőbb július 31-ig - mindkét bajnokságot nagyon szeretnék a pályán lezárni a szervezők.

A probléma nemcsak a Barcelonát, hanem a másik három csapatot és több más együttest is érint természetesen. Egyelőre csak Görögország, Oroszország és Litvánia jelentette be hivatalosan, hogy vége a bajnoki küzdelmeknek erre az idényre, a többi országban még reménykednek a folytatásban.

A politika és a helyi egészségügyi szervezetek tehetnek pontot a vita végére, hiszen ha nem engedik a sporteseményeket, akkor a probléma okafogyottá válik, nem lesz kosárlabda júliusban sem.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus