A Real Madrid elhagyja a spanyol bajnokságot a kupadöntő miatt?

Felipe Reyes, a Real veteránja k… lopásról beszélt, helyi sajtóértesülések szerint a klub azt fontolgatja, hogy elhagyja az ACB-t a kupadöntő játékvezetése miatt.

A Barcelona-Real Madrid meccs hosszabbításának végén előbb a barcás Chris Singleton ellen elkövetett szabálytalanságnál nem ítéltek faultot a játékvezetők, ezt a Barcelona reklamálhatta, majd 92-93-as állásnál Ante Tomic rakott fel egy ziccert, amit a Real szlovén-amerikaija, Anthony Randolph blokkolt. A játékvezetők goaltendinget ítéltek, mivel Randolph már akkor blokkolt, amikor a labda érintette a palánkot, azonban nem vették észre, hogy a labda a palánk érintése és Randolph blokkja előtt már érintette a gyűrűt, ebben az esetben pedig a FIBA szabályai szerint már „nincs védve” a labda, akár már a gyűrű felett is elüthető.

Végül ez lett a győztes dobás, a lefújás után pedig a Real két klasszisa, Felipe Reyes és Rudy Fernandez sem rejtette véka alá a véleményét – ráadásul tavaly is hasonló okokból háborogtak az elvesztett kupadöntő után. Különösen az verte ki a biztosítékot a Realnál, hogy a játékvezetők még hivatalosan vissza is nézték az esetet. 

Juan Carlos Sanchez, a Real sportigazgatója azt mondta a sajtótájékoztatón, hogy egymást követő két évben sújtja őket tévedés, és szerinte ha a három játékvezető nem látta, hogy ez egy szabályos blokk volt, akkor ott komolyak a problémák. Az egyik helyi rádió, a Cone értesülései szerint a Real Madrid hivatalos állásfoglalást vár az ACB-től, amelyben a liga elismeri, hogy hibáztak a játékvezetők, ellenkező esetben a klub igazgatótanácsa fog szavazni arról, hogy távozzanak-e a spanyol bajnokságból. 

Az eset Tomic highlightjának végén:

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus