Euroliga: Mégis engedélyezik a halasztást, nincsenek 0-20-ak

Az első számú európai kupasorozat nem tudta tartani az eredetileg hozott szabályait, miután többen is jelezték, hogy a jelenlegi helyzet nem jó.

Kedden írtunk arról, hogy a Zenit és az ASVEL is 0-20-szal bukta el Euroliga meccsét, miután nem tudtak elég játékost kiállítani az aktuális mérkőzésükre - a Zenitnél ez a heti dupla forduló mindkét találkozójára igaz volt. Az Euroliga szabályai szerint nem volt lehetőség a halasztásra, így a vírustól függetlenül le kellett (volna) játszani a találkozókat.

Több együttes is jelezte a sorozat szervezői felé, hogy ez szerintük nincs rendben, erre pedig reagált is az Euroliga: nincsenek 0-20-ak, és az eddig elmaradt, valamint a jövőben halasztára kerülő mérkőzéseket is meg lehet tartani egy későbbi időpontban. A szabály az, hogy ha valakinek nincs 8 bevethető embere a COVID-19 miatt, akkor nem kell játszani, ha viszont van, akkor igen - és itt csak a pozitív tesztet produkálók minősülnek hiányzónak, a negatív tesztet hozók nem.

A CSZKA Moszkva vezetőedzője, Dimitrisz Itudisz még a Fenerbahce elleni győztes mérkőzés előtt azt is jelezte, hogy szerinte a jelenlegi sorozatnak nincs sok köze a versenysporthoz, tekintve hogy a törököknél éppen most senki nem hiányzik, náluk viszont három kulcsjátékos is. Bár az oroszok nyertek, felmerül a kérdés, hogy az Euroligában is összehoznak-e majd időszakos buborékokat annak érdekében, hogy a csapatok minél teljesebb kerettel tudjanak kiállni a mérkőzésekre - nagyon sokan küzdenek ezzel a problémával.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus