Ognjen Kuzmic túl van az életveszélyen

A szerb válogatott kiváló centere egy hete szenvedett borzalmas autóbalesetet, és szerencsére mostanra túl van a közvetlen életveszélyen.

Kuzmic egy hete, vasárnap hajnalban szenvedett autóbalesetet egy bosnyák autóúton Porsche-jával. Súlyos fej- és mellkasi sérülései miatt azonnal Belgrádba kellett szállítani, ahol a várható fájdalmak miatt inkább mesterséges kómában tartották - többek között arccsonttörést és állkapocscsont-törést szenvedett. 

Csütörtökön délután fokozatosan felébresztették a kómából, amire szerencsére azonnal jól reagált, visszanyerte az öntudatát és a körülményekhez képest jól érezte magát. Ma klubja, a Crvena zvezda arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy Kuzmicot a sürgősségi osztályról áthelyezik az intenzív osztályra, mivel ma már fel tudott kelni és sétálni pár lépést a saját lábán. Az orvosi stáb szerint már nincs életveszélyben, és alig egy héttel a borzalmas balesete után meg lehet ezt lépni, ami kisebb fajta csoda. 

A szerb-bosnyák kettős állampolgárságú Kuzmic kacskaringósen kezdte pályafutását, hiszen 21 évesen még a finn első osztályban kosarazott - innen került a Malagához, 2012-ben már 52. helyen draftolta a Golden State Warriors. 2013 és 2015 között 37 alapszakasz- és három playoff-meccsen kóstolhatott bele az NBA-be, kiegészítő emberként 2015-ban bajnoki címet is nyert - ugyanebben az évben egyébként az akkor még D-Ligának hívott fejlesztési ligát is megnyerte a Santa Cruz Warriors színeiben. 

2015-ben tért vissza Európába, egy évig játszott a Panathinaikoszban, egy évig a Crvena zvezdában, itt görög kupát, ABA Ligát, szerb bajnokságot és kupát nyert, majd 2017-ben két évre a Real Madridhoz igazolt, ahol tavaly Euroliga-győzelmet is begyűjtött - elsősorban kiegészítő emberként, mivel gyakorlatilag azonnal, 2017 októberében ACL-szakadást szenvedett a bal lábán, később pedig bokasérüléssel is bajlódott. Júliusban szerződött vissza az Euroliga-szereplő Crvena zvezdához felépíteni magát. 

Kuzmic a szerb válogatottban is szerepelt, 2017-ben Európa-bajnoki ezüstérmet nyert - válogatottbeli centertársa, Boban Marjanovics el is mondta egy interjúban, hogy könnyekben tört ki, amikor megtudta, mi történt vele, és hozzátette, hogy remélhetőleg meg tudja látogatni, ha már lehetséges. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus