Sarunas Jasikevicius lesz a Barcelona új vezetőedzője

A litván legenda veszi át Szvetiszlav Pesics helyét a katalánok kispadján.

Mint arról reggel már írtunk, Szvetiszlav Pesics távozott a Barcelona kosárcsapatának vezetőedzői posztjáról. A Sportando török, spanyol és litván forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy meg is van a szerb tréner utódja, aki nem más lesz, mint Sarunas Jasikevicius.

Az egykori klasszis irányító már korábban is felmerült a katalánok kispadjára, de eddig mindig maradt a Zalgiris Kaunasnál, amellyel 5 litván bajnoki címet nyert, 2018-ban pedig bekerült az Euroliga négyesdöntőjébe. Játékosként négyszer nyert Euroligát, abból egyszer, 2003-ban a Barcával, és két spanyol bajnoki címet is sikerült begyűjtenie a gránátvörös-kékekkel.

Jasikevicius kinevezése nem meglepő. Már a kedd este elveszített döntő után jelezte a Sportando, hogy bár a litván komoly tárgyalásokat folytat a Fenerbahcével, ha a Barcelona a bukás után váltani fog vezetőedzői poszton, akkor Jasikevicius a legnagyobb esélyes. Tegnap este azt is megírta a honlap, hogy a katalánok felajánlották a vezetőedzői posztot Jasikeviciusnak.

A Sportando egyébként azt a EuroHoopshoz köthető információt is megerősítette, hogy Nick Calathes is Hanga Ádáméknál folytatja pályafutását - erről közel egy hónapja írtunk, de hivatalos bejelentés azóta sem történt.

FRISSÍTVE (11:40): A Barcelona hivatalosan is bejelentette Jasikeviciust.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus