Hangáék kikaptak a döntőben, a Baskonia a spanyol bajnok

Egylabdás végjáték és kőkemény csata döntött az ACB Liga fináléjában, amiből Vildoza kosarával a baszkok jöttek ki győztesen.

ACB Liga, döntő szakasz, döntő

FC Barcelona – KIROLBET Baskonia Vitoria-Gasteiz 67-69

A spanyol bajnokságot lezáró valenciai torna döntőjébe a Barcelona mellett a házigazdákat drámai csatában legyőző Baskonia jutott. A két csapat már játszott egymással a csoportküzdelmek során, akkor egy nagyon szoros meccsen, éppen Hanga Ádám főszereplésével a katalánok diadalmaskodtak.

Ezúttal is kiélezett, kemény meccsre volt kilátás, és a két remek gárda nem is okozott csalódást, óriási harc folyt a pályán. A Baskonia kezdett jobban, ám 9-15 után Higgins és Heurtel vezetésével egy 17-2-es rohammal fordított a Barca (26-17). A második félidő aztán már jóval kiegyenlítettebb volt, legfeljebb néhány ponttal, felváltva vezettek a csapatok.

Jöhetett a parázs végjáték, ahol a Barca legnagyobb sztrája, Nikola Mirotic már nem lehetett a pályán kiontozódása után. 64-64-nél Polonara triplája adott nagy lökést a baszkoknak, ám ezt még Oriola három büntetővel kiegyenlítette. Egy nagy katalán védekezési hiba után aztán Luca Vildoza befutásából született egy bántóan könnyű kosár, a maradék 3 másodpercben pedig Higgins még dobhatott egy saroktriplát a győzelemért, ez azonban lepattant a gyűrűről, így a Baskonia ünnepelhetett. Az MVP a győztes kosarat is szerző Luca Vildoza lett.

Hanga Ádám elsősorban Thomas Heurtel remeklése miatt az utolsó két labdabirtoklást leszámítva nem kapott szerepet a végjátékban, a statisztikai lapjára végül 16 perc alatt 3 pont (2/0 dupla. 3/1 tripla), 3 lepattanó, 1 gólpassz, 2 szerzett és 1 eladott labda, 1 kapott blokk és 1 fault került, mindez 2 VAL-t ért.

A Barcelona legjobb dobói: Heurtel 21/6, Higgins 14/6
A Baskonia legjobb dobói: Vildoza 17/6, Shengelia 14/3, Diop 10

A magyar kosárlabdáról szóló cikkeink elkészülését a PEAK Sport Magyarország támogatta.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus