Vb-percek: Szűkülnek a keretek

Mo Wager a német keretszűkítés áldozata, Bendziust a litvánok küldték haza. Brazília és Tunézia kihirdette 12-es keretét, Varejao, Barbosa és Caboclo is ott lesz Kínában. Jonah Bolden visszalépett az ausztrál válogatottól személyes okokra hivatkozva. Scola, Sabonis és Jokic is remekeltek a felkészülési meccseken. 

A mai nap leginkább a keretszűkítésekről szólt, hiszen közeledünk a torna nyitányához. A magyarokkal két nappal ezelőtt felkészülési meccset vívó német válogatott a tavaly még a Los Angeles Lakers kötelékébe tartozó, jelenleg a Washington Wizards keretében lévő Mo Wagnernek köszönte meg a munkát – Henrik Rodl szövetségi kapitány szerint Wagneré a jövő, és sok sikert kívánt neki a továbbiakban. A germánok jelenleg 13 játékost számlálnak ők Ismet Akpinar, Danilo Barthel, Robin Benzing, Isaac Bonga, Niels Giffey, Maxi Kleber, Maodo Lo, Andreas Obst, Dennis Schröder, Daniel Theis, Johannes Thiemann, Johannes Voigtmann, és Paul Zipser – még egy embertől kell elköszönniük a torna kezdetéig. 
A litvánoknál is van egy kimaradó, Eimantas Bendzius nem tart a társakkal a továbbiakban – Jonas Valanciunasék jelenleg 14-en vannak. 
Az Afrika-bajnok Tunéziánál viszont már meg is van a 12 utazó játékos, végleges tehát a keret: Omar Abada, Mohamed Abassi, Makram Ben Romdhane, Ziyed Chennoufi, Mourad El Mabrouk, Mokhtar Ghayaza, Mouhamed Hadidane, Nizar Knioua, Salah Mejri, Omar Mouhli, Michael Roll és Radhouane Slimane alkotják az észak-afrikai csapatot.
Brazília szintén megnevezte tizenkettes keretét, ők Marcelinho Huertas, Rafa Luz, Yago Mateus, Didi Louzada, Alex Garcia, Vitor Benite, Leandro Barbosa, Marquinhos, Bruno Caboclo, Anderson Varejao, Cristiano Felicio és Augusto Lima.
Aki azt hitte, ezúttal lemondó nélkül megússza a vb-morzsát, tévedett: a Philadelpia 76-ersnél pattogtató Jonah Bolden személyes okokra való hivatkozással nem utazik Ausztráliával a világbajnokságra, De'Aaron Fox pedig még tegnap mondta le a Team USA-ban való részvételt. 

A végére pedig jöjjenek a felkészülési mérkőzések: a hamburgi VTG Supercup küzdelmeit Németország nyerte, miután mind a magyarokat, mind a cseheket, mind a lengyeleket legyőzték Dennis Schröderék. A franciák Argentínát fektették két vállra (77-58), a veterán Luis Scola lett a mezőny legeredményesebbje 16 pontjával. Litvánia az oroszokat verte 88-72-re, itt Domantas Sabonis vitte a prímet egy 25-13-as dupla-duplával, a görögök pedig Törökországot múlták felül Georgios Printezis 18 egységével – kevésnek bizonyult Furkan Korkmaz 25 pontja. Brazília az argentinokhoz hasonlóan veterán NBA-s magasembere játékára építve győzte le Montenegrót, Anderson Varejao visszatekerte az idő kerekét 18 pont – 16 lepattanós performanszával. Szerbia 96-64-re ütötte ki Olaszországot, Nikola Jokic 20-at termelt a taljánok ellen, Marco Belinelli megállt 16-nál a túloldalon – az olaszok a törökökkel is összecsaptak, itt szorosabb, 72-70-es vereséget szenvedtek.  


  

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus