A Körmend lehetséges ellenfelei a legjobb 16 között

Az Egis Körmend mellett megvan a másik 7 továbbjutó a FIBA Europe Cupból, illetve a Bajnokok Ligája 8 ide "kieső" csapata is, tehát az a 15 gárda, amely a vasiak lehetséges ellenfele lesz a második számú FIBA sorozat nyolcaddöntőjében.

A FIBA Europe Cupban a hat csoportelső és a két legjobb csoportmásodik jutott tovább.

A K-csoportban megszületett a várt eredmény, a Gaziantep győzelmével 5-1-gyel a legjobb csoportmásodik lett a Chalon mögött, így mindketten továbbmentek. Az L-csoportban a Büyükcekmece győzött, így bebiztosította első helyét, az Antwerp viszont csak 9 ponttal verte a Prievidzát, így 4-2-es mérlege nem volt elég a továbblépéshez +32-es kosárkülönbsége miatt. Az M-csoportban a Bonn legyőzte a Prienu Birstonót, így a németek 5-1-gyel hozták a csoportot, a litvánok viszont 4-2-vel nem jutottak tovább (+7).

Az N-csoportban a Körmend izraeliek ellen aratott sikere és a Minszk győzelme azt jelentette, hogy a magyarok lettek a csoportelsők 4-2-vel az egymás elleni eredmények miatt, a Nanterre pedig csoportmásodikként ment tovább 4-2-vel és +52-vel. Az már tegnap eldőlt sajnos, hogy a Pau-Lacq-Orthez fehérvári győzelme azt jelentette, hogy a gallok végeztek az O csoport első helyén 4-2-vel és egymás elleni eredménnyel, míg az Alba Fehérvár 4-2-vel és -1-es kosárkülönbséggel nem jutott tovább. A Jenyiszej győzött a Benfica otthonában, így 5-1-gyel nyerte a P-csoportot, a Donar pedig hiába győzte le a Lukoilt, 4-2-es mérlegükkel és +1-es kosárkülönbségükkel befejezték a sorozatot.

A BL-ből a legrosszabb csoportötödik, a csoporthatodikok, illetve a két legjobb csoporthetedik folytatja ebben a sorozatban.

A leggyengébb csoportötödik a D-csoportból került ki, ahonnan a Telenet Oostende 6-8-cal végzett mindössze (a többi csoportban 7-7-tel lett ötödik a Frankfurt, a Maccabi Rand Media, a Ventspils és a Sassari). A csoporthatodikok az Ironi Nahariya, a CSM CSU Oradea, a Muratbey Usak Sportif, a Cibona és a Charleroi lettek. A két legjobb csoporthetedik pedig a 6-8-cal végző, a negyedik helyről mindössze egy győzelemmel lemaradó finn Kataja Basket a B-csoportból, illetve a Szolnok nyolcasából a lengyel Stelmet Zielona Gora 4-10-es mutatóval és -64-es kosárkülönbséggel (a Mega Leksz 4-10-zel és -96-tal, a Varese 4-10-zel és -142-vel, a Helios Suns pedig 2-12-vel lett még hetedik rajtuk kívül).
 

A Körmend lehetséges ellenfelei a legjobb 16 között, a nyolcaddöntőben:

Elan Chalon (francia)
Gaziantep Basketbol (török)
Demir Insaat Büyükcekmece (török)
Telekom Baskets Bonn (német)
Nanterre 92 (francia)
Élan Béarnais Pau-Lacq-Orthez (francia)
Jenyiszej Krasznojarszk (orosz)
Ironi Nahariya (izraeli)
CSM CSU Oradea (román)
Kataja Basket (finn)
Muratbey Usak Sportif (török)
Telenet Oostende (belga)
Cibona Zagreb (horvát)
Proximus Spirou Charleroi (belga)
Stelmet Zielona Gora (lengyel)

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus