Euroliga: Ma a Barca ellen érheti utol a Realt a CSZKA

Az élen álló madridiak tegnapi botlását ma kihasználhatja a címvédő, ám Teodoszicsék ahhoz a Barcelonához látogatnak, akiknek már nincs veszítenivalójuk. Nem úgy az Efesnek és a Darüssafakának, a két egymás kárára playoffba igyekvő csapat közül az egyik a Kazanyhoz látogat, a másik pedig egy izgalmasnak ígérkező rangadón a Panát fogadja. A mai meccsek is élőben a DIGI Sporton!

Alapszakasz, 24. forduló

UNICS Kazany (orosz, 7-16) – Anadolu Efes (török, 12-11) (17.00, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

A február hónap MVP-jének választott, a szezon eleji gyengélkedése után immár szárnyaló Thomas Heurtel vezérletével újabb győzelemre készül az Efes, ezúttal a Kazany vendégeként. A törökök az elmúlt öt meccsükön aratott négy győzelmüknek köszönhetően hosszú idő után ismét playoff-helyen tanyáznak, ám hátradőlniük egyetlen meccs erejéig sem szabad. Főleg úgy, hogy a közvetlen riválisok közül Hangáék mellett a Crvena Zvezda is nyert tegnap, az épphogy mögöttük álló Darüssafaka pedig szintén ma lép pályára, hazai környezetben. A tabella végén kullogó Kazany az Efesszel éppen ellentétes utat jár be, ők a legutóbbi hat meccsüket egyaránt elveszítették az Euroligában, és a VTB Ligában is bukdácsolnak. A meccs esélyese tehát a Velimir Perasovic keze alatt mostanra összeállt Efes, ám ahogy a tegnapi Galata-Real meccs eredménye is mutatja, biztosra ezzel a találkozóval kapcsolatosan sem mehetünk.

Darüssafaka Dogus (török, 11-12) – Panathinaikosz Superfoods (görög, 14-9) (18.15, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A két zöld csapat, a Darüssafaka és a Panathinaikosz mérkőzésén elsősorban a törökök számára lenne égetően fontos egy esetleges győzelem, a görögöknek perpillanat „csak” annyi a tét, hogy ne szakadjanak le a negyedik helyen álló Fenerbahce mögött. A Dogus ezzel szemben a rájátszásba jutásért vív élet-halál harcot, melyben az elmúlt hetekben lépéshátrányba kerültek a Blatt-tanítványok. A fantasztikus december és január után ugyanis hullámvölgyben van a Darüssafaka, szinte csak Wanamaker és Zizic tartják bennük a lelket, a legutóbbi öt meccsükből pedig mindössze egyet tudtak megnyerni, és múlt héten Madridban például végig alárendelt szerepet játszottak. Nem csoda hát, hogy kicsúsztak az első nyolcból az isztambuliak, így most már az olyan komoly csapatok ellen is győzniük kellene, mint amilyen a Panathinaikosz. A görögök ugyanis roppant stabilan teljesítenek az utóbbi időben, az utolsó három győztes meccsükön sorrendben 84, 81 és 83 pontot szereztek, és most is hasonlóra számíthatunk tőlük.

FC Barcelona Lassa (spanyol, 9-14) – CSZKA Moszkva (orosz, 17-6) (21.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A Real Madrid tegnapi, Galatasaray elleni botlását ma kihasználhatja, és ezzel beérheti a madridiakat az első helyen a CSZKA Moszkva. A címvédőnek ehhez azonban a Palau Blaugranában kellene nyernie, ami még az idei szezonban botladozó Barcelona ellen sem egyszerű feladat. Ez még akkor is igaz, ha a statisztika is teljes mértékben az oroszok mellett szól, hiszen a liga legrosszabb (72.9 átlagpont) támadósora fogadja a legjobbat (87.9 átlagpont). A CSZKA ugyanakkor a legutóbbi négy meccsét egyaránt elbukta idegenben, ami még akkor is kínos az esetükben, ha olyan kiváló erőt képviselő, vagy éppen hazai pályán tradicionálisan jól szereplő csapatok vendégei voltak, mint a Real Madrid, a Fenerbahce, a Crvena Zvezda vagy a Zalgiris. Ami a Barcát illeti, ők négymeccses vereségsorozatukat zárták le legutóbb meglepően magabiztosan Milánóban, és nagyon rájuk férne már egy nagy bravúr, ami visszaállíthatná a katalán közönséget a csapat mellé. Ebből a meccsből tehát szinte csak jól jöhet ki a Barca, meglátjuk, hogy ez hogyan hat majd a teljesítményükre.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A forduló korábbi eredményei (ezekről ITT olvashattok):
Zalgiris Kaunas – Fenerbahce 67-76
Galatasaray Odeabank – Real Madrid 87-84
Crvena Zvezda mts – Brose Baskets Bamberg 74-60
Maccabi FOX Tel-Aviv – Olympiakosz 71-82
Baskonia Vitoria Gasteiz – EA7 Emporio Armani Milano 87-74

 

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus