FIBA EC: 12 csapat jutott be végül a playoffba

Bravúros győzelmek vagy éppen nagy izgalmak után az Alba mellett a Prishtina, a Groningen és a Leiden lett a másik három „lucky loser”.

Második kör, 6. forduló

I-csoport

Szolnoki Olaj KK (1-5) – s.Oliver Würzburg (német, 6-0) 83-92

A mérkőzés összefoglalója EZEN A LINKEN olvasható!

Z Mobile Prishtina (koszovói, 2-4) – Pinar Karsiyaka (török, 3-3) 82-78

A Szolnok csoportjában nem volt kérdés, hogy a Tiszaligetben is diadalmaskodó Würzburg megnyeri a kvartettet, illetve hogy a Karsiyaka végez a második helyen. Ám mint utólag kiderült a harmadik pozíció is továbbjutást ért még mindegyik négyesben, amit a törökök legyőzésével a Prishtina szerzett meg az Olaj előtt. A koszovóiak szoros végjátékban verték az izmirieket többek között Khalid Boukichou (16 pont, 5 gólpassz) és Kyan Anderson (15/3 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz) főszereplésével.

A csoport végeredménye:

 

J-csoport

Alba Fehérvár (3-3) – Ironi Ness Ziona (izraeli, 4-2) 80-96

A mérkőzés összefoglalója EZEN A LINKEN olvasható!

Lukoil Levszki (bolgár, 2-4) – Balkan BC (bolgár, 3-3) 105-88

A J-csoportban a záró fordulóra az Alba, Ziona, Balkan trió mindegyik tagja egyaránt biztos továbbjutóként készülhetett, köszönhetően annak, hogy nem mindegyik BL-kieső vállalja a további szereplést ebben a sorozatban. Ez a tény minden bizonnyal nemcsak a fehérváriak, hanem a Balkan meccsének képét is befolyásolta, bár a bolgárok lehetséges, hogy egyébként is kikaptak volna a kiválóan játszó honfitársaiktól. A félidőben még csak 1 ponttal vezető Levszki a nagyszünet után sem lassított és átrobogott a Balkanon, köszönhetően elsősorban a 9 labdaszerzésével FIBA Europe Cup rekordot beállító Hristo Zahariev (26/6 pont, 9 labdaszerzés, 6 gólpassz, 16/12 mezőnyből), illetve Patrick Rembert (18/6 pont, 6 gólpassz, 5 lepattanó) kiváló teljesítményének. Ezt a csoportot tehát a Ziona nyerte, a második helyen pedig a Balkan megelőzte az Albát az egymás elleni jobb eredményük miatt.

A csoport végeredménye:

 

K-csoport

Pallacanesto Varese (olasz, 4-2) – Donar Groningen (holland, 2-4) 77-80 h.u.

Dinamo Sassari (olasz, 5-1) – Petrolina AEK (ciprusi, 1-5) 93-81

A K jelű négyesben a Groningen a Varesében aratott bravúros győzelmével szerezte meg a harmadik helyet. A találkozót már a rendes játékidőben megnyerhette volna a hollandoknak az ismét fantasztikusan játszó Lance Jeter (24/18 pont, 8 lepattanó), ám ami késett nem múlott, a hosszabbítás végén épp Jeter büntetőivel biztosította remek sikerét a Groningen. A csoport másik meccsén a Sassari a Petrolina ellen Achille Polonara (24/3 pont, 9 lepattanó, 2 blokk) és Rashawn Thomas (18/3 pont, 4 lepattanó) vezetésével biztosította első helyét illetve a ciprusiak kiesését.

A csoport végeredménye:

 

L-csoport

Kataja Basket (finn, 2-4) – ZZ Leiden (holland, 2-4) 92-80

Bakken Bears (dán, 3-3) – Avtodor Szaratov (orosz, 5-1) 124-125 h.u.

Az L-csoportban a Kataja harmadik helyéhez a Leiden 16 pontos legyőzése szükségeltetett volna, és erre Adrian Diaz (17 pont, 10 lepattanó, 3 blokk) és Topias Palmi (18/3 pont, 5 lepattanó, 4 labdaszerzés) vezetésével bőven volt is reális esélyük a finneknek, ám mivel ezt „csak” 12 egységgel tették meg végül, így a hollandok folytathatják tovább a küzdelmeket. A csoportgyőzelemért harcoló Bakken és Avtodor egy egészen szenzációs meccset játszottak egymással, amit az oroszok nyertek meg végül hosszabbításban, egyetlen ponttal, jobbnál jobb egyéni teljesítmények garmadájával.

A csoport végeredménye:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus