Kész a Szolnok török ellenfelének kerete

Jövő szerdán a török Trabzonsport fogadja a Szolnoki Olaj KK együttese a FIBA Europe Cup első selejtezőkörének odavágóján - a törökök 12 fős kerete is kész van már, a felkészülési meccseken eddig 2-1-es mérleget hoztak.

Egy hónapja, augusztus elején mutattuk be a Szolnoki Olaj KK FIBA Europe Cup ellenfelét, a török Trabzonspor Medical Parkot. A törökök azóta két játékost igazoltak, így kész van 12 fős keretük.

Kiscsatár poszton komoly erősítés nem érkezett hozzájuk. A török másodosztályt megnyerő Sakarya Büyüksehir Basketbol 35 esztendős, 2 méter magas kiegészítőemberét, Alper Saruhant igazolták le, aki egy osztállyal lejjebb is csak 15.6 percet, 4.5 pontot, 2.1 pattanót és 1.7 gólpasszt átlagolt 28.2%-os triplamutatóval.

A palánk alá érkezett viszont a 208 centis, 23 éves, nigériai Christopher Obekpa, aki a G-Ligában, a Santa Cruz Warriors együttesénél kosarazott tavaly - 2016-ban jelentkezett a draftra, ahol nem kelt el, és az előző két nyáron a Miami Heat és a Phoenix Suns nyári ligás csapataiban szerepelt. Az előző szezonban 34 mérkőzésen 15.3 perc, 5.3 pont, 5.6 pattanó és 2.5 blokk voltak a mutatói - ő egyértelműen a palánk alatti védelmet jött erősíteni, 2012/13-ban az egész NCAA legjobb blokkolója volt a St. John's egyetemen.

Jelenlegi keret:
Vasiliauskas - Eldridge - Heslip - Green - Zubcic
Browning - Eslik - Saruhan - Odabasi/Sirin - Obekpa/Kilicli

Ez lehet az egyik rotációjuk, a másikban pedig Green hármast, Zubcic négyest, és mellettük Obekpa ötöst játszik, azzal át tudnak váltani egy elég magas szerkezetre is a háromhátvédes felállás mellett.

Természetesen ők is elkezdték a felkészülési mérkőzéseket. Tegnap este például 124-74-re verték a grúz bajnok Dinamo Tbilisit (Brady Heslip 15, Caleb Green 21, Osiris Eldridge 20, Stevie Browning pedig 19 pontig jutott), előtte viszont nem tudtak megnyerni egy felkészülési tornát. Csütörtökön még 97-88-ra megverték a Samsun BS Anakentet, pénteken azonban a szintén másodosztályú Bahcesehir Koleji ellen 69-67-es vereséget szenvedtek (itt a 15 pontos Green mellett csak a 12 pontig jutó Deniz Kilicli jutott el kétszámjegyű ponttermésig).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus