ACB Liga - elődöntő 1. kör: A Sportklub élőben közvetíti az összecsapásokat!

Ma este megkezdődik Európa legnívósabb bajnokságának elődöntője, amelyben a Valencia a gránátvörös-kék együttest, a Barcelonát fogadja. A spanyol kosárlabda szerelmesei a Sportklubon élőben követhetik a hihetetlenül izgalmasnak ígérkező derbit, ahogy holnap este a Real Madrid Unicajával való ütközetét is! Nézzük meg, mit várhatunk a két, három győzelemig tartó párharctól! (+ÉLŐKÉPES LINKEK)

Valencia Basket Club – FC Barcelona – SPORTKLUB ÉLŐ
2014. június 5. – 21:00

Fantasztikus rangadóval veszi kezdetét a Liga Endesa elődöntője, amelyben a Valencia feszül neki a katalán óriásnak. A 2013/2014-es idényben háromszor találkozott egymással a két csapat, amelyből kettőt a Barcelona nyert meg – a hazai bajnoki mérkőzését mindkét gárda behúzta, ám a Király Kupa elődöntőjében Xavi Pascual legénysége felülkerekedett az alapszakasz ezüstérmesén. A felek más szájízzel érkeztek a legjobb négyes csatározásába: míg a Valencia nagyon megizzadt a Cajasol ellen, sőt a kiesés szele is meglegyintette, addig a gránátvörös-kékek az első találkozón még szenvedve, a másodikon viszont tükörsimán ütötték ki a Laboral Kutxa együttesét. Akár kulcsfontossággal is bírhat, hogy az Európa Kupa győztes Valencia fáradtan, ám lendületben várja az összecsapást, míg kontinensünk harmadik legjobb egylete pihenten, a ritmusból kissé kiesve lép parkettre. Óriási match-upok tarkítják a magas színvonalúnak ígérkező meccset: rögtön irányító poszton, Oliver Lafayette néz farkasszemet a brazil mágussal, Marcelinho Huertassal. De a további hátvéd posztoknál is izgatotttan dörzsölhetjük tenyereinket: a negyeddöntő álomcsapatába bekerülő Juan Carlos Navarro-Brad Oleson duót Rafa Martineznek kellene kikapcsolnia a játékból – ezen a poszton mindenképp mélyebb rotációval élhet a Barca. A meccsnek különös pikantériát adhat a bedobók közötti párharc: érdekes lesz megfigyelni, mit kezd Vladimir Lucsics a görög fiatal tehetséggel, Kosztasz Papanikolauval. A katalán sztárgárda legnagyobb kihívása a liga MVP, Justin Doellman féken tartása lesz, amelyre ugyan szintén rangosabbnál rangosabb játékosok (Erazem Lorbek, Bostjan Nachbar, Maciej Lampe) állnak a vendég mesteredző rendelkezésére, de komolyan meggyűlhet a bajuk az amerikai erőcsatárral. A palánk alatti, festékbeli játékot érdemes lenne erőltetnie a Barcelonának: ott egyértelmű dominanciával pattogtat(hat) az Ante Tomic-Joey Dorsey páros. Az alapszakaszban mindkét csapat top helyen állt a legtöbb pontot dobó gárdák statisztikai mutatójában, így joggal várhatunk gólgazdag találkozót. A vendégek mellett hatékony defenzív játékuk és az a tény állhat, hogy az elmúlt 15 (!) spanyol tornán – beleértve Király Kupa, Szuperkupa, bajnokság – mindig döntőbe kerültek, míg Velimir Peraszovics tanítványai a hazai pálya előnyére támaszkodhatnak, amelyen csupán egyszer – elnézhető módon a Real Madridtól – kaptak ki az idei szezonban! Izgalmakban teli, magas színvonalú, minden labdáért komoly csatát vívó, fordulatos összecsapásra van kilátás, ahol egyértelmű esélyest megnevezni szinte lehetetlen. A legjobb amit tehetünk, ha hátradőlünk és élvezzük a showt a Sportklub jóvoltából!
A mérkőzést beharangozó videó:

Real Madrid – Unicaja Malaga – SPORTKLUB ÉLŐ
2014. június 6. – 20:15

Ami a minőségi színvonalat érinti, ez a párharc sem tűnik kevésbé érdektelennek, mint a Valencia-Barcelona párosítás. Szintén más kondíciók mellett várhatják a felek a találkozót: míg az Unicaja csak döntő mérkőzésen tudta kiharcolni a továbbjutást, addig a Real Madrid ugyan szenvedve, de két mérkőzés alatt átlépett a Zaragozán. Más stílusú csapatok vívnak komoly harcot a fináléért: a leghatékonyabb támadó játékot képviselő Királyi Gárda a védekezést preferáló valamint a lepattanócsatában első helyen álló Unicaját fogadja. A párharc egyértelmű esélyese a Real Madrid, ám okozhat kellemetlen perceket számára az Euroligában is reprezentáló andalúz együttes. Szintén fantasztikus match-upok sora vár ránk a párharc alatt: a legjobb irányítónak választott Sergio Rodriguezt Jayson Grangernek kellene kiiktatnia a játékból, hogy győzelmi esélyekkel éljen a Malaga. Az összecsapás leglátványosabb szegmensét a Rudy Fernández-Goran Dragic páros egymásnak feszülése adhatja, amely során nagy lehet az adok-kapok a két taktikus között. Kimondott négyes posztos játékos nélkül iszonyúan meggyűlhet Joan Plaza hadának a gondja Nikola Mirotic-csal, aki szintén óriási szerepet vállalt klubja történelmi idényéből. A vendégeknél egészen biztosan főszerep vár Nik Caner-Medley-re, akit ha a rutinos Felipe Reyes őriz, igazi csemege lehet a javából. Pablo Laso legénységének nagyon ügyelnie kell Fran Vázquezre: a blokkirály számos támadó lepattanóhoz jutatthatja csapatát és amennyiben nagy fölényt alakítana ki a festékben a vendég alakulat, még nagyon szoros is lehet a csata. A keretek közötti minőségi különbség, a mélyebb kispad összességében fővárosi diadalt ígér; az andalúzok csak extra performansszal nehezíthetik meg a blancók dolgát. 
A mérkőzést beharangozó videó:

A találkozók az alábbi linken élőképpel követhetőek!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus