VTB Liga, 15. hét: Sorozatban 11 győzelemnél a Loko

Bár ezúttal kicentizte Szibériában, de 0-2-es kezdése óta az összes meccsét megnyerte és már sorozatban 11. sikerénél tart a Lokomotiv. Ismét 100 pont fölé jutva gálázott a Zenit, magabiztos volta Himki is, a Riga pedig értékes idegenbeli sikerrel továbbra is tartja pozícióját a nagyok mögött.

Asztana (kazah, 6-7) – Zenit Szentpétervár (orosz, 10-3) 82-105

Az Asztana ellen is elérte a 100 pontot a Zenit – ez már sorozatban a harmadik ilyen alkalom volt a szentpéterváriaknak – így nem maradt el az oroszok újabb győzelme Kazahsztánban sem. A csapatszinten 29 gólpasszt kiosztó Zenit már a második negyedben dűlőre vitte a dolgokat, mikor 12 megválaszolatlan pontot, illetve a játékrészben összesen 33 pontot szereztek, így a nagyszünetben már 58-39-re vezettek. A vendégeknél ismét nagyon jól játszott Ryan Toolson (24/9 pont, 5 gólpassz) és Janis Timma (21/12 pont, 4 gólpassz) mellett Szergej Karaszev (16/9 pont, 5 lepattanó, 2 blokk) és Kyle Landry (14 pont, 4 lepattanó) is, az Asztanából pedig most is csak Rob Lowery (22 pont, 4 gólpassz, 4 labdaszerzés) és Rod Odom (18/3 pont, 7 lepattanó) emelhetők ki.

Nyizsnyij Novgorod (orosz, 3-9) – VEF Riga (lett, 7-5) 74-81

Nagyon fontos idegenbeli győzelmet aratott a Riga a Nyizsnyij Novgorod otthonában, így a lettek továbbra is szorosan ott vannak az öt orosz sztárcsapat mögött a hatodik helyen. Pedig erősen kezdett a felzárkózni vágyó Nyizsnyij, 15-5 után azonban a folytatásra már rendezték a sorokat a vendégek. A negyedik negyed elején még mindig az oroszok vezettek (69-65), a hajrában aztán DeAndre Kane (21 pont, 5 lepattanó) és Janis Blums (19/12 pont, 4 gólpassz) dobópárbajából és a meccsből is a vendégek jöttek ki győztesen.

Jenyiszej Krasznojarszk (orosz, 5-9) – Lokomotiv Kubany (orosz, 11-2) 85-86

Drámai végjátékban és nem kis szerencsével a Jenyiszejt is legyőzte a Lokomotiv, így a Eurocupban is remeklő, ott a csoportjukat veretlenül vezető krasznodariak már tizenegy meccse nem találtak legyőzőre a VTB Ligában. A Loko már 13 ponttal, 62-49-re vezetett a harmadik negyedben, ekkor pedig alighanem elkönyvelték magukban, hogy ez a meccs is zsebben van. Ez nagy hiba volt, ugyanis a Vladimir Pichurov (16/6 pont, 4 labdaszerzés) és Suleiman Braimoh (11/3 pont, 7 gólpassz, 4 lepattanó) vezette Jenyiszej nem adta fel, újra felzárkóztak, és fél perccel a vége előtt 85-81-nél már ők tűntek befutónak. Innen már szinte csoda kellett a Lokónak, ami be is következett, hiszen előbb a vendégek legjobbja, Kevin Jones (26 pont, 4 lepattanó, 13/11 mezőnyből) faragta kétpontosra a hátrányt, majd miután faultolták a túloldalon Anthony Hillardot, az egyébként jól büntetőző amerikai megtette azt a szívességet, hogy mindkét dobását elhibázta a vonalról. A lepattanóval aztán felrobogott Matt Janning (13/3 pont, 6 gólpassz, 6 lepattanó), aki az utolsó másodpercben kíméletlenül el is süllyesztette a meccsnyerő triplát a hazai gyűrűben. Ez volt egyébként a pocsékul triplázó (14/2, 14%) Loko mindössze második hármasa a meccsen, ami számukra a legjobbkor érkezett.

Himki Moszkva (orosz, 10-3) – Kalev/Cramo (észt, 2-11) 81-57

Ahogy az elvárható is volt a Himki Moszkvától, az oroszok különösebb megerőltetés nélkül fektették két vállra a Kalevet. Pedig támadásban nem tündököltek a moszkvaiak, a védekezésük viszont remekül működött. Az első félidőben mindössze 24 pontot kaptak, és 38-24-re vezettek a hazaiak, és fordulás után sem jelentett semmilyen veszélyt a győzelmükre a Kalev. A Himki legeredményesebbjei és legjobbjai ismét Alexej Shved (18/9 pont, 6 gólpassz, 4 lepattanó) és Marko Todorovics (13 pont, 7 lepattanó) voltak.

 

A bajnokság állása:

 

A következő hét programja:
Kalev/Cramo – Parma 
Nyizsnyij Novgorod – Avtodor Szaratov 
CSZKA Moszkva – Asztana
VEF Riga – Himki Moszkva 
Jenyiszej Krasznojarszk – UNICS Kazany
Zenit Szentpétervár – Cmoki-Minszk

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus