A forduló válogatottja - Alapszakasz - 21. forduló

Tegnap lejátszották a magyar férfi NBI/A alapszakaszának 21. körét - lássuk a játéknap legjobbjait, a forduló válogatottját.

 

(Zárójelben található, hogy hanyadik alkalommal szerepel a forduló válogatottjában)
A 21. forduló mérkőzéseiről ezen a linken olvashattok!

A korábbi forduló válogatottak: 1. forduló, 2. forduló, 3. forduló, 4. forduló, 5. forduló, 6. forduló, 7. forduló, 8. forduló, 9. forduló, 10. forduló, 11. forduló, 12. forduló, 13. forduló, 15. forduló, 16. forduló, 17. forduló, 19. forduló, 14. forduló, 18. forduló, 20. forduló

 

Irányító
Deville Smith - MAFC (5)

A fővárosiak irányítója 4 forduló alatt harmadjára került már ide, nagy formában van Smith, és az új érkezők ellenére is csapata húzóembere. A Szedeák elleni sikerből 20 ponttal (6/7 dupla, 2/6 tripla, 2/2 büntető) és 10 gólpasszal, tehát dupla-duplával vette ki a részét. Volt még emellett 6 kiharcolt faultja, 4 pattanója, valamint 2-2 szerzett és eladott labdája. Ami ennél is mérvadóbb: akkor volt igazán jó, amikor szükség volt rá. A második negyed végén -5-nél bedobott egy triplát és gólpasszából volt eredményes Misek is kintről, majd a harmadik negyedben, 53-58 után alig több mint 5 perc alatt szórt 11 pontot (egy kihagyott dobással) és osztott ki egy gólpasszt - neki köszönhetően fordított a MAFC (69-62) és nyerte meg az összecsapást. Mivel 40 perc alatt 34 VAL-t hozott, ami holtversenyben a legjobb volt a forduló során, plusz kulcsszerepe volt a sikerben, így ő lett a forduló egyik megosztott MVP-je.

(Az irányítók közül Parrish Petty hiába tartotta az első félidőben szinte egymaga a Körmendet, 26 VAL-ja és a ZTE elleni vereség most a helyébe került. Jermaine Thomas 29 VAL-ját egy igazi védekezés nélküli, VAL-barát meccsen hozta össze, ráadásul ki is kapott a Falco Kaposváron. Travis Cohn egy félidő erejéig nagyon jó volt az ASE ellen, a második félidőben viszont nem, Pongó Máté pedig 27 VAL-lal itt nem, máshol azonban helyet kapott.)


Dobóhátvéd
Darrin Govens - Zalakerámia ZTE KK (3)

A ZTE-nél lassan papírforma lesz a rangadókon aratott győzelem, hiszen az Olaj és az Alba után a Körmendet is oda-vissza megverték - a Paksot pedig 1-ből 1-szer. Természetesen a mostani, körmendi győzelem is csapatmunka volt Bencze Tamáséknál, statisztikában azonban Govens kiemelkedett egy kicsit a többiek közül. Az amerikai hátvéd 17 pontot szórt (0/4 dupla, 4/7 tripla, 5/6 büntető), de volt még emellett 7-7 pattanója és kiharcolt faultja, 5 gólpassza, 2 eladott labdájára pedig 3 szerzett labda jutott, összességében nagyon sokoldalú produkciót hozott. 33 perc alatt kipontozódott, de így is hozott 24 VAL-t - ami ha azt is nézzük, hogy 5 faulttal jött össze, rögtön jóval jobbnak tűnik -, az 5 ponttal megnyert találkozón pedig +18-as +/- mutatója volt, messze a legjobb csapatában - emiatt, és a Körmend idegenbeli legyőzése miatt nem volt kérdés, hogy övé a kettes poszt ezúttal.

(Thomas és Pongó Máté itt is szóba kerülhettek volna, hiszen korábban előfordult már, hogy a két hátvédposzton két irányító kapott jelölést, de utóbbi a Nyíregyháza ellen villogott, előbbiről pedig írtunk már. Vojvoda Dávid 23 VAL-t szállított az Olajban, de egy 35 ponttal megnyert meccsen, Anthony Myles pedig 19 ponttal, 9 pattanóval és 23 VAL-lal jó volt, de nem eléggé, hogy Govens mellé vagy elé bekerüljön ezúttal.)


Kiscsatár
Hrvoje Puljko - Kaposvári KK (3)

Még egy embert lehetett volna Govens helyett betenni, aki azonban ezúttal hármas posztra be is került: Puljko újfent csapata vezére volt, igaz, a Falco elleni találkozó inkább hasonlított védekezésben egy alsóbb osztályú meccshez. Puljko végül 29 pontot hozott (3/4 dupla, 7/11 tripla, 2/2 büntető) úgy, hogy a harmadik negyedben dobott ebből 16-ot, és ebben a játékrészben alig több mint két perc alatt 10-et - mivel hátul azonban nem zárt jól a csapat, döntő csapást ezzel sem tudtak ellenfelükre mérni. 4 pattanót, 3 kiharcolt faultot, 2 gólpasszt és 1 szerzett labdát írhattak még fel mellé a statisztikusok 3 eladott labda mellett, így 30 perc alatt 29 VAL-ig jutott.

(Hármas poszton Vojvodát leszámítva nem sok konkurenciája volt ezúttal Puljkónak, talán egyedül a MAFC új légiósa, Rashad Anderson, aki viszont 26 VAL-jából az utolsó percben hozott 5-öt egy tripla és egy dupla formájában, amikor már rég eldőlt a meccs, míg a KKK-Falco ha nem is volt egy kifejezetten jó meccs, az utolsó pillanatig szoros volt.)
 

Erőcsatár
Tomiszlav Ivosev - KTE-Duna Aszfalt (4)

Smith-hez hasonlóan Ivosev is nagy formában van az utóbbi időben, zsinórban másodjára került be, miután a KTE a Nyíregyházát győzte le ezúttal hazai parketten. Dominálta a Marcus Ware elleni párharcot, pedig a vendégek amerikai légiósa egy körrel korábban jól mutatkozott be Sitku Ernőéknél. A Kecskemét erőcsatára 24 pontot szerzett (9/10 dupla, 0/1 tripla, 6/8 büntető) 8 pattanó (ebből 4 támadó), 7 kiharcolt fault, 2 gólpassz, 4 szerzett, illetve 3 eladott labda mellett. 34 perc alatt 34 VAL-t hozott, és bár nem a legerősebb ellenfél ellen tette mindezt, mivel ugyanolyan VAL-lal zárt, mint Smith a MAFC-nál - ő ráadásul 4 faulttal, míg az irányító 1-gyel -, így ő a forduló másik megosztott MVP-je.

(Rengeteg jó és fontos produkciót szállítottak ezúttal négyes posztról - a ZTE-nél például Balmazovicsnak kulcsszerepe volt abban, hogy a harmadik negyedben tartotta, sőt, növelte előnyét a zalaegerszegi együttes, Kovács Ádám, Tristan Spurlock is jók voltak, Bradford Burgess 25 pontot hozott 7/11 triplával, Jarrod Jones 26 VAL-t szállított 14/10-es dupla-duplával, Hendlein Roland szintén 26 VAL-ig jutott. Ettől függetlenül egyik sem ért most fel Ivosev szintjére.)
 

Center
Ermin Jazvin - Kaposvári KK (1)

Bár mint írtuk, a Kaposvár - Falco összecsapáson csak a támadóalakulatok "csekkoltak" be, Jazvin így is helyet követelt magának center poszton, tette mindezt ráadásul a cserék közül, amire idén még nem nagyon volt példa. A bosnyák ötöstől kellett is a jó teljesítmény, Marko Spicán még látszódott sérülése, így nagy szükség volt Jazvin 21 pontjára (10/13 mezőny, 1/2 büntető), 8 pattanójára, 4 gólpasszára, illetve 1-1 kiharcolt faultjára, szerzett, valamint eladott labdájára. 26 perc alatt végzett ugyanúgy 29 VAL-lal, ahogy csapattársa, Puljko, ez most elég volt a válogatotthoz még akkor is, ha számításba vesszük a mérkőzés minőségét is.

(A legnagyobb kihívója is a kispadról érkezett, hiszen Travis Taylor szintén 29 VAL-t hozott az Alba elleni idegenbeli találkozón, de a Sopron egy sima 20-assal zakózott Fehérváron, ezért nem Taylor került be. Utánuk már 20-20 VAL-lal Ryan Watkins, Lóránt Péter és Jerrell Wright jött, az pedig túl nagy különbség volt a kaposvári játékos javára.)

 

Legjobb Hatodik Ember
Pongó Máté - KTE-Duna Aszfalt (1)

Hátvéd posztokra nem tudott bekerülni a "kezdőbe", de a cseréknél ki kell emelni mindenképpen Pongó Mátét, akinek Ivosev mellett szintén kulcsszerepe volt a Nyíregyháza elleni hazai sikerben. A fiatal játékos a 12. percben már 12 pontnál járt, majd a végjátékban is fontos szerepet játszott - 61-59-nél a 34. percben szórt zsinórban 5 pontot, ezzel lépett meg újfent a Kecskemét, a Nyíregyháza pedig ezt követően már nem tudott látótávolságon belülre kerülni ellenfeléhez. Pongó 21 pontot dobott (5/7 dupla, 3/6 tripla, 2/5 büntető) 6!!! szerzett labdával, 5 pattanóval, 2 gólpasszal, 3 kiharcolt faulttal, valamint 1 eladott labdával, így 34 perc alatt 27 VAL-lal zárt - mivel Jazvin center poszton került be, így nem nagyon kellett gondolkodni, hogy helye legyen-e Pongó Máténak vagy sem.

(A Sopron méretes zakója miatt nem került be Taylor ide sem, a már szintén említett, 26 VAL-ig jutó Jarrod Jones pedig a Pécs elleni sima győzelem végén kozmetikázta fel ilyen szintre statisztikáit - jól játszott, csak nem annyira, mint Pongó Máté. A fehérvári Wright 20 VAL-ja, vagy a paksiaknál a Watkins (20 VAL), Chris Dunn (19 VAL) kettős teljesítménye is esélyes lehetett volna más fordulókban, de nem most.)
 

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus