18:30-tól a Real Madrid lesz Hangáék ellenfele

Ma este 18:30-tól idén negyedjére csap össze Hanga Ádám és csapata, a Baskonia a Real Madriddal - ezúttal a spanyol királyi kupa elődöntőjében a fináléba jutás a tét.

Copa del Rey, Elődöntő
Baskonia Vitoria Gasteiz - Real Madrid  18:30

A két gárda sok újat már nem tud egymásnak mutatni, hiszen negyedik alkalommal feszülnek egymásnak ebben az idényben. Az első egymás elleni ütközetet még október 25-én nyerte a Baskonia Madridban, majd január 3-án Hanga Ádám vezetésével tükörsimán győzött újra a vitoriai alakulat 77-62-re, már saját pályáján. Legutóbb nem is olyan régen, két héttel ezelőtt, február 3-án találkoztak a felek, akkor viszont 79-71-re a baszkoknál győzött a királyi gárda.

Az nyilvánvaló, hogy most is kulcsszerepe lesz a magyar válogatott ászának, hiszen a Real két fazonszabásza Sergio Llull és Luka Doncic, és Hanga a januári találkozón például mindkettejüket kiválóan fogta a mérkőzés bizonyos periódusaiban, főleg a döntőnek bizonyuló harmadik negyedben. Mindkét oldalon hatalmas nevek, bő keret - óriási rangadó lehet ebből, mégha a Baskonia felemás formában is vágott neki ennek a kupahétvégének a Tenerife elleni, többé-kevésbé magabiztosan behúzott mérkőzés előtt, a Real pedig majdnem kiesett már a negyeddöntőben, csak egy Anthony Randolph tripla mentette meg őket az Andorra ellen.

Élőképes stream a mérkőzéshez!

Az élő statisztika linkje!

Foto, Slide - euroleague.net

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus