A Falco a Besiktashoz látogat, a Körmend csoportgyőztes lehet

Holnap este 18:00-tól a magyar bajnok Törökországban lép pályára, a Pécs pedig az Inter Bratislavát fogadja - szerdán a Körmend a Bakken Bearsszel csap össze.

Bajnokok Ligája, Csoportkör, D csoport, 5. forduló
Besiktas Sompo Sigorta (török, 1-3) - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (2-2)
2019.11.12., kedd, 18:00

A törökök múltját, keretét október legelején bemutattuk már, és azóta nem is nagyon van változás. Annyiban más a rotáció, hogy csereirányítóként a 21 esztendős, Ömer Al az aktív rotáció része, ahogy a Darüssafakától igazolt 32 esztendős, 212 centis center, Oguz Savas is, ő játszik a korábban már írt Geyik helyett.

Várható rotáció:
Theodore - Akpinar - McKissic - Djurisics - McAdoo
Al - Gotcher - Batuk - Yildizli - Savas

A játékosok és Dusko Ivanovics edző nevének láttán hatalmas csalódás eddig a szereplésük. A török bajnokságban mindössze 2-5-tel állnak, és itt nem is a hétvégi, Fenerbahce elleni, idegenben elszenvedett 84-80-as zakóval, vagy a Galatasaray és az Anadolu Efes elleni vereségekkel van gond, hanem azzal, hogy az Afyon a két győzelméből az egyiket ellenük hozta, november elején pedig hazai pályán kikaptak a Büyükcekmecétől - attól a csapattól, amelynek eddig összesen ez az egy sikere van, egyébként hat vereséget gyűjtött még be.

A BL-ben sem állnak jobban, hiszen a PAOK idegenbeli legyőzését (60-69) követően egy ponttal kikaptak otthon a Zaragozától (73-74), néggyel idegenben a Bonntól (86-82), legutóbb pedig 12 ponttal a Brindisi vendégeként (84-72), tehát 1-3-at tudnak felmutatni.

A Falco ezzel szemben szárnyal az utóbbi hetekben, és még az egyébként önmagában is jó szezonkezdetét is felülmúlja mostanában a szombathelyi alakulat. Váradi Benedekék a bajnokságban még hibátlanok, ráadásul a hétvégén nem játszottak, így tudtak pihenni egy kicsit és készülni is a Besiktasra. A Bajnokok Ligája viszont még ennél is nagyobb sikereket hozott eddig, hiszen az eddig hibátlan Dijon elleni gyengébb produkció (87-68) után a PAOK (76-66) és a Bonn (91-59) is megvolt hazai pályán Gasper Okorn együttesének (utóbbi nem is akármilyen stílusban), a Zaragoza pedig vért izzadt az egypontos sikeréért Spanyolországban (70-69).

A Besiktas gyenge szezonkezdete azért csalóka is lehet, ilyen szintű állománnyal egyszer meg kell indulnia a törököknek felfelé, de kérdés, hogy ez mikor fog bekövetkezni. Az eddigi játékuk messze elmaradt a várttól, és nevek ide vagy oda, ha ebben nem áll be változás, akkor bizony a magyar bajnoknak bőven lehet esélye egy újabb nagyszerű eredmény elérésére. Jó eséllyel egyre komolyabban veszik majd a szombathelyieket az elmúlt három hétben hozott eredményeik után, és eljutottunk oda, hogy egyes hazai meccseken bizony lassan esélyesnek is nevezhető Gasper Okorn alakulata.

Törökországban talán ez még túlzás lenne, így viszont továbbra sincs nyomás vagy eredménykényszer Perl Zoltánékon, azt pedig az elmúlt három körben láthattuk, hogy ez mit is eredményezhet.

A mérkőzést a mindiGO Sport élőben közvetíti, a holnapi nap folyamán közzétesszük az élő stream elérhetőségét!

 

FIBA Europe Cup, A csoport, 4. forduló
PVSK-VEOLIA (1-2) - Inter Bratislava (szlovák, 1-2)
2019.11.12., kedd, 18:00

A szlovákok múltjáról, keretéről a három héttel ezelőtti odavágó előtt írtunk már.

Várható rotáció:
Ihring - Funderburk - Alcegaire - Skinner - Batka
Bulatovic - Browning - Korner/Kozlik - Abraham - Bubalo

Továbbra is a szlovák pontvadászat élén áll a pozsonyi gárda, de egy vereséget begyűjtött, rögtön a Pécs elleni, egyetlen pontos sikert (88-87) követően. Az egyébként csak 3-5-tel álló Handlova győzött a Bratislava otthonában (83-88), egyébként két újabb győzelemmel most 6-1 a csapat mérlege a szlovák élvonalban. A FIBA EC-ben két zakót könyvelhettek el az elmúlt két hétben - a ZZ Leiden otthonában (80-67) és a Benfica vendégeként (77-68) is kikaptak, így a Pécshez, illetve a Leidenhez hasonlóan 1-2-es mérleget tudnak felmutatni.

A mecsekaljaiak szombaton a ZTE-t verték idegenben, így 6-0-val ott vannak a tabella legelején a Falcóval együtt. A FIBA EC-ben ők is kikaptak a Benficától (81-89), ám a klub a múlt héten megszerezte első nemzetközi sikerét a hollandok legyőzésével (87-77). Ettől függetlenül azért van negatívum is: a még Szlovákiában megsérülő Diggs felépült ugyan, ám Zalaegerszegen újfent keveset játszott, és Csirke Ferenc elmondta, hogy holnap biztosan pihentetni fogják, CJ Aiken pedig térdsérülést szenvedett a hétvégi összecsapás során.

A kinti mérkőzésen is látszódott, hogy nem verhetetlen a Bratislava, és még azt sem lehet mondani, hogy Diggs és Aiken nélkül esélytelen lenne Csirke Ferenc együttese, hazai pályán még így is bőven behúzhatja a meccset a PVSK. Más kérdés, hogy a két légiós kiesése nagy érvágás, és míg azt nagyjából tudjuk már, mire mennek a többiek Diggs távollétében, Aiken nélkül még nem láttuk ezt a Pécset, így komoly kérdőjel van a magyar csapat esélyei mellett.

A mérkőzést a televízió nem közvetíti, de a holnap nap folyamán közzétesszük az élő stream elérhetőségét!

 

FIBA Europe Cup, H csoport, 4. forduló
Egis Körmend (3-0) - Bakken Bears (dán, 2-1)
2019.11.13., szerda, 18:00

Három hete mutattuk be a dánok múltját és keretét is, azóta semmilyen változás nem volt a keretükben.

Várható rotáció:
Darboe - Laerke - Evans - Ortiz - Diouf
Efiayani - Jukic - Sahlertz - Ongwae - Galloway

Az odavágón elszenvedett 87-81-es vereség óta két győzelmet gyűjtött be a Bakken Bears a nemzetközi kupában: a Kataja Basketet simán (89-70), a Legia Warszawát nehezebben (83-84), de legyűrte a dán alakulat, így a csoport második helyén áll 2-1-gyel, épp a 3-0-s Körmend mögött. A dán bajnokságban továbbra is hibátlan a gárda, három győzelmet aratott az elmúlt hetekben, így 6-0-s mérleget tudhat magáénak.

A Körmend a FIBA EC-ben még nem szenvedett vereséget, bár nagy küzdelemre kényszerült eddig mindhárom találkozóján. A bajnokságban a Pécs után a hétvégén a KTE is legyőzte Matthias Zollner alakulatát, igaz, mindössze egyetlen pont döntött a kecskemétiek javára (75-74) - azt tehát még a vereség és a szoros mérkőzések ellenére sem lehet mondani, hogy rossz formában lenne a vasi alakulat.

Az első egymás elleni meccsen sem sziporkázott végig a piros-fekete együttes, de valahogy megtalálta a győzelem kulcsát a negyedik negyedre, és eddig ez jellemző Edwardsékra. Hazai pályán, úgy, hogy idegenben is nyerni tudott a Körmend, esélyesebbnek számít a dánoknál, akik szintén nem mindig villogtak eddig ebben a szezonban. Nagyjából hasonló erők küzdelmére lehet számítani, a hazai közönség támogatása el is döntheti a találkozót.

Ha Körmend győz, a Kataja pedig hazai pályán diadalmaskodni tud a Legia ellen, akkor a magyar csapat már matematikailag is biztosan csoportelső. Ha a finnek nem nyernek, de a Körmend igen, a továbbjutás akkor is megvan, maximum csak a helyezés lehet a kérdés az utolsó két fordulóban.

A mérkőzést a televízió nem közvetíti, de szerdán közzétesszük az élő stream elérhetőségét!

Hajrá Falco, hajrá Pécs, hajrá Körmend, hajrá magyar kosárlabda!

Fotó, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus