A Pardubice otthonában az Alba

Szerda este 20:10-től a BK JIP Pardubice vendége lesz a csoportelső Alba Fehérvár a FIBA Europe Cup második csoportkörének 5. fordulójában. Az összecsapás beharangozóját olvashatjátok!

FIBA Europe Cup, Második csoportkör, O-csoport, 5. forduló
BK JIP Pardubice (cseh, 1-3) - Alba Fehérvár (magyar, 3-1)
2017.01.18., szerda, 20:10

Az első találkozó előtt, egy hónapja bemutattuk már a cseheket, illetve bővebben volt róluk szó november végén is - nincs változás a keretükben.

Várható rotáció:
Autrey - Burnett - Wall - Necas - Skranc
Pulpan - Kotas - Potocek - Kohout - Svrdlik

Az első egymás elleni meccs óta a Pardubice jó formát mutat, hiszen a bajnokságban három sikert gyűjtöttek be, ebben a naptári évben ráadásul egy 34 és egy 49 pontos győzelmet szereztek, így 16-3-as mutatóval továbbra is ott állnak a CEZ Nymburk mögött a második helyen, ráadásul 4 vereséggel kevesebbjük van, mint a harmadik helyezett Decinnek. A FIBA Europe Cupban kikaptak ugyan Kolozsvárott is - nem volt túl jó sorsolásuk, három idegenbeli meccsel kezdtek -, de legutóbb hazai pályán 92-77-re megverték a Pau Orthezt is, az mindenképpen figyelemreméltó és intő jel is az Alba számára.

A fehérváriak még jobb formában vannak, hiszen a Pau Orthez otthonában elszenvedett zakó után arattak két nehezen kiszenvedett győzelmet a Pécs (70-77) és a Kolozsvár (81-86) otthonában, a KTE-t pedig kiütötték egy félidő alatt (90-59). Egyelőre még kár lenne elkiabálni, de úgy tűnik, hogy a nehezen hozott sikerek megtették hatásukat, a Kecskemét ellen már lazán kosaraztak, a szezon korábbi részében látott Albát láthattuk, aminek jó esélyei vannak bárki ellen. A kulcs mindenképpen a védekezés lesz ezúttal (is), mert az első összecsapáson látható volt, hogy a csehek is tudnak és szeretnek is rohanni, a pontszerzéssel pedig ilyen ritmusban nincs gondjuk. Ha az Alba meg tudja őket fogni, akkor viszont egyrészt felállt védelemmel szemben vannak gondjaik rendesen, másrészt a magyar együttesnek is sokkal jobban fekszik a gyors "kontrajáték".

Összességében nézve még csak nagyon rá sem kell feszülnie a találkozóra Dzunics Braniszlav gárdájának, mert ha a Pau Orthez legyőzi a Kolozsvárt hazai pályán, akkor teljesen mindegy, mit játszik az Alba most, a csoportelsőség az utolsó fordulóban dől el a magyar és a francia gárda között. Annyiból viszont nem mindegy a holnap eredmény, hogy ha az Alba csak csoportmásodik lesz, akkor 3-3 gyakorlatilag biztos kiesést jelent, míg a 4-2 elég lehet a továbblépésre - az más kérdés, hogy jelen állás szerint egyáltalán nem biztos, hogy elég is lesz. Az biztos, hogy a Fehérvár csak akkor megy tovább a következő körbe már most, ha győz, a Kolozsvár pedig megveri a gallokat.

A találkozót ezúttal egyik TV-csatorna sem közvetíti, de erről a meccsről is lesz élőképes stream, ahogy mindig, ennek linkjét pedig a holnapi nap folyamán közzétesszük!

Hajrá Alba, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - fiba.com, Simon Erika

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus