Az olasz bajnokot fogadja a Körmend

A Serie A listavezetője, az Umana Reyer Venezia érkezik Körmendre, ahol szerdán lejátssza a FIBA Europe Cup nyolcaddöntőjének visszavágóját.

FIBA Europe Cup, Nyolcaddöntő, 2. mérkőzés
Egis Körmend (magyar) - Umana Reyer Venezia (olasz)
2018.03.14., szerda, 19:10 (TV - DIGI Sport 1, 19:00)

Az első mérkőzés végeredménye: 83-51 az Umana Reyer Venezia javára.

Az olaszokról volt már szó az első mérkőzés előtt is, és az akkor is nyilvánvaló volt, hogy elképesztően mély a keretük, ezt pedig bizonyították is az odavágón - a 83-51-gyel végződő összecsapáson a legeredményesebb játékosuk, Hrvoje Peric is csak 13 pontot szórt, de mellette még öten szereztek 9 vagy 10 egységet, és nem volt közöttük például Austin Daye vagy MarQuez Haynes. A regnáló talján bajnok a hétvégén az olasz élvonal jelenlegi ötödik helyezettje, a Fiat Torino otthonában is győzni tudott (82-90), úgyhogy el lehet mondani nyugodtan, hogy jó formában van - 16-5-tel vezeti a tabellát.

Ez azonban a Körmendről is elmondható. A válogatott szünet óta eltelt két bajnoki mérkőzés nagy részében kifejezetten jól játszottak a vasi piros-feketék - a Falco otthonában a negyedik negyed elején még vezettek, a listavezető Szolnokot viszont el is kapták a Tiszaligetben pár napja, méghozzá úgy, hogy szinte végig irányították a találkozó menetét. A kupahétvége és a válogatott szünet után játszottak még Alpok Adria mérkőzést is, így kérdéses volt, mennyire lesznek frissek, de ha valamivel nem volt gondjuk az előző fordulókban, az pont a frissesség.

Azt kár lenne állítani, hogy a mérkőzés esélyeseként léphet pályára Gasper Potocnik gárdája, a Venezia a eurobasket.com Top100-as klublistáján a 12. helyen áll, és nemcsak a neveik vannak meg, hanem egységesen is tudnak kosárlabdázni. Az viszont a Körmend malmára hajthatja a vízet, hogy a továbbjutás gyakorlatilag már eldőlt, a Veneziának nem kell szétszaggatnia magát, és a vasiak korábban is le tudtak már győzni nagyobb nevű csapatokat hazai parketten - ha egy kicsit is félvállról veszi a velencei klub az összecsapást, azt Ferencz Csabáék jelenlegi állapotukban kihasználhatják, az pedig óriási fegyvertény lenne, ha úgy győznék le az olaszokat, hogy a vendégek nem pörögnek kevésbé, mint a múlt héten.

A találkozót a DIGI Sport 1 19:00-s műsorkezdettel élőben közvetíti, de a holnapi nap folyamán az élő internetes közvetítés elérhetőségét is közzétesszük!

Hajrá Körmend, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - fiba.basketball

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus