Újra Magyarországon a Novgorod, ezúttal Szombathelyen

Holnap este 18:00-tól a Falco a Nyizsnyij Novgorodot fogadja - a szombathelyiek visszavághatnak a fájó, hosszabbításos oroszországi vereségért.

FIBA Europe Cup, Csoportkör, H-csoport, 4. forduló
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (magyar, 2-1) - Nyizsnyij Novgorod (orosz, 2-1)
2017.11.07., kedd, 18:00 (TV - DIGI Sport 1, 17:45)

A Novgorodról írtunk már három hete, mikor először játszottak a Falcóval, ahogy azóta azt is megírtuk, hogy Sterling Gibbs távozott az együttestől. Nemrég igazoltak is egyet a fehérorosz Vladimir Veremejenko személyében - őt 208-tól 211 centiig jegyzik a különböző oldalakon, a fontosabb viszont az, hogy hat évet lehúzott a UNICS Kazanynál, ahol 2011-ben EuroCup győztes lett, azóta megfordult a török Banvitnál, az olasz Reggio Emiliánál és tavaly az euroligás Brose Baskets Bambergnél is, tehát elég magas szintről érkezik, Jelovaccal együtt kiemelkednek ebből a keretből játéktudás tekintetében.

Várható rotáció:
Strebkov - Komolov - Panin - Veremejenko - Jelovac
Martinov - Zsbanov - Uzinszkij - Gubanov/Zaharov - Popov

Mint ismert, az első körben a Falcót drámai körülmények között, hosszabbítás után verték kettő ponttal, múlt héten pedig Szolnokon jártak, ahol 26 pontos vereséget szenvedtek. Közben súlyos zakót mértek a Karpos Szokolira Macedóniában, így 2-1-gyel állnak, de a legutóbbi, szolnoki mérkőzésük is mutatta, hogy nem minden fenékig tejfel náluk sem, edzőjük nagyon ki is akadt játékosai hozzáállására. A hétvégén nem játszottak mérkőzést, és az eddigiek alapján a képlet egyszerű - Jelovac mellett jól küzdő, hajtós orosz játékosaik vannak, akiknek a képességei azért limitáltak, viszont nem nagyon lehet ellenük leereszteni.

A Falco kiváló formában van, hiszen a novgorodi veresége után még kikapott ugyan Körmenden, de az előző négy összecsapásukat megnyerték, ráadásul nem is kis különbségekkel, az előző három mérkőzésen ellenfeleiknek közük nem volt a győzelemhez. Idegenben is bőven voltak nyerési esélyei a Falcónak, a rendes játékidő utolsó percében hat-, az utolsó fél percben pedig négypontos előnyt nem sikerült megtartani - ezen keseregni kár, de azt jól mutatja, hogy itthon igenis esélyes a magyar gárda. Hazai pályán egyébként is sokkal markánsabb Szrecsko Szekulovics együttese, és egy győzelemmel, főleg egy nagyarányúval egészen kiváló pozícióba kerülnének a továbbjutást illetően, erre pedig minden sanszuk megvan, ráadásul a hírek szerint Julian Norfleet is visszatérhet.

A találkozót a DIGI Sport 1 17:45-ös műsorkezdettel élőben közvetíti!

Hajrá Falco, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus