FIBA EC: A Körmend az első továbbjutók között

A FIBA Europe Cup negyedik fordulójában két csapat már megváltotta jegyét a következő körre - a Körmend mellett a Keravnos is továbbment a D-csoportból. A Falco nehéz, az Olaj jó helyzetbe került, az Alba pedig reális esélyt teremtett magának a továbbjutásra. Lássuk, mi történt ebben a körben!

Az A-csoportban az ESSM Le Portel (3-1) az első negyed után ugyan még hétpontos hátrányban volt a Donar Groningen (2-2) ellen, a félidőben azonban már 10 ponttal a franciák álltak jobban, és végül az idei szezon második legkevesebb pontját kapva magabiztosan győztek (60-49). A másik meccsen a Telenet Antwerp Giants (3-1) szinte végig vezetve győzte le a jól küzdő, de továbbra is nyeretlen Bosnát (0-4) kiváló első negyedének köszönhetően (84-77) - Cory Bradford ezúttal sem játszott a bosnyákoknál.

A B-csoportban a litván BC Nevezis (2-2) az első félidőben 23 ponttal múlta felül a Benficát (1-3), tükörsimán nyertek végül a litvánok (94-68). A másik találkozón a Bakken Bears (3-1) a második negyed elejétől uralta az Avtodor Szaratov (2-2) elleni összecsapást, nem fért kétség a dánok győzelméhez - a hazaiaknál az ex-dombóvári Nicolai Iversen fél percet kapott, az oroszoknál az egykor Kaposváron is megforduló Branden Frazier a 6 eladott labdája ellenére sem volt rossz összességében (15 pont, 7 gólpassz). 

A C-csoportban az eddig nyeretlen Kapfenberg Bulls (1-3) az eddig veretlen Kataja Basket (3-1) otthonába látogatott, de a negyedik negyed második felében végig az osztrákok vezettek, akik komoly meglepetésre végül nyertek is (83-87). A másik találkozón a Porto (2-2) 68-55-re verte a Mornar Bart (2-2), és itt érdemes kiemelni, hogy a portugálok csak 11-gyel kaptak ki a montenegróiaktól az első egymás elleni mérkőzésen, ennek még komoly jelentősége lehet a továbbjutás szempontjából.

A D-csoportban eldőlt a két továbbjutó sorsa. Előbb a Keravnos (3-1) verte a Basic-Fit Brusselst (1-3) 90-77-re a 15 ponttal megnyert első félidejének köszönhetően, aztán az Egis Körmend (4-0) verte hosszabbításban (90-86) a Balkan Botevgradot (0-4), ahogy arról már olvashattatok is. A vasi együttes az egyetlen a mezőnyben, amely négy forduló után 100%-os, és már csak annyi a kérdés, hogy első vagy a ciprusiak mögött a második helyen megy tovább.

Az E-csoportban az Istanbul BBSK (3-1) a harmadik negyed második felében döntötte el a maga javára a csoportelső U-BT Cluj Napoca (3-1) elleni összecsapást (92-82) - itt is érdemes kiemelni, hogy az első egymás elleni összecsapást 21 ponttal nyerték a románok, tehát az egymás elleni nekik kedvez. A vendégeknél Ousmane Barro hasznos volt (10 pont, 5 pattanó), Lasan Kromah visszafogott volt magához képest (8 pont), Török Rolland pedig felemás teljesítményt nyújtott (8 pont, 5 pattanó, 6 eladott labda). A másik meccsen a Lukoil Academic (2-2) életben tartotta a reményeit a Dinamo Tbilisi (0-4) otthonában - a negyedik negyed közepére elszórakozták előnyüket, de tudtak még újítani (63-72). A bolgároknál Hristo Nikolov is hasznos volt (10 pont, 4 gólpassz).

Az F-csoportban az Alba Fehérvár (2-2) Bnei Herzliya (1-3) fölött aratott 25 pontos győzelméről (68-93) írtunk már külön is. A másik összecsapáson a Cmoki Minszk (2-2) a második negyed közepétől szinte végig vezetett a Proximus Spirou Charleroi (3-1) otthonában, és négypontos győzelmükkel (78-82) az egymás elleni eredményekben is jobban állnak már a belgáknál. A fehéroroszok egyik legjobbja Devon Saddler (15 pont, 5 pattanó) volt.

A G-csoportban a Belfius Mons-Hainaut (3-1) a negyedik negyedben fordított a Sigal Prishtina (3-2) otthonában, győzelmével pedig jó pozícióba került a belga alakulat (69-75) - a vendégeknél Matt Tiby hozta magát (7 pont, 8 pattanó). A másik meccsen a Demir Insaat Büyükcemece (3-1) másfél negyedig szenvedett a Himik Juzsnyij (0-4) ellen, és aztán sem tudta eldönteni a találkozót a maga javára, de a végjátékot hozták a törökök, ezzel szállították a papírformát (80-76).

A H-csoportban volt már szó arról, hogy a Falco (2-2) hazai pályán is kikapott a Nyizsnyij Novgorodtól (3-1) (79-84), így nehéz helyzetbe kerültek a szombathelyiek, a Szolnoki Olaj KK (3-1) pedig hozta a Karpos Szokoli (0-4) elleni idegenbeli meccsét is (73-91) - erről is írtunk már bővebben, ahogy az is szóba került, hogy Kendrick Perry lett a hét játékosa.

A tabellákat ezen a linken megtaláljátok!

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus