FIBA EC: Kétszeri hosszabbításban dőlt el a Kataja-Legia derbi

A Körmend csoportjában óriási meccset játszott egymással a finn és a lengyel csapat, a végeredmény a vasiaknak kedvezett. Nem úgy a Pécs számára a Leiden Benfica elleni sikere az A-csoportban. Három csapat már tovább is jutott.

Alapszakasz, 3. forduló

A-csoport

PVSK-Veolia (1-3) – Inter Bratislava (szlovák, 2-2) 93-94

A mérkőzés összefoglalója EZEN A LINKEN olvasható!

ZZ Leiden (holland, 2-2) – SL Benfica (portugál, 3-1) 84-68

A Pécs újabb fájó veresége után egy nappal az A-csoport másik meccsén a Leiden elvette a Benfica veretlenségét. A hollandok a második félidőben remekelve, Tayler Persons (24/3 pont, 7 gólpassz, 4 lepattanó) vezérletével diadalmaskodtak, így a baranyaiak csont nélkül az utolsó helyen állnak és már csak matematikai esélyük van a továbbjutásra az utolsó két idegenbeli találkozójuk előtt.

 

B-csoport

Ironi Ness Ziona (izraeli, 3-0) – Kapfenberg Bulls (osztrák, 0-3) – elhalasztva

Landstede Hammers Regio Zwolle (holland, 2-2) – Keravnosz (ciprusi, 2-2) 78-72

A B-csoportban az elhalasztott Ziona-Kapfenberg összecsapás mellett a Zwolle megnyerte a Keravnosz elleni nagyon fontos összecsapását, és az egymás elleni eredmény tekintetében is jobbak lettek a hollandok, ami akár döntő tényező is lehet majd két hét múlva.

 

C-csoport

Apoel Nicosia (ciprusi, 0-4) – Sigal Prishtina (koszovói, 2-2) 80-107

medi Bayreuth (német, 2-2) – Ventspils (lett, 4-0) 80-84

A csoportok abc-sorrendjét tekintve az első idei továbbjutó a Ventspils gárdája lett, a Falco BL-selejtezős ellenfele ugyanis Bayreuthban is rangadót nyert és veretetlen maradt. A Prishtina szintén nem hibázott idegenben és elsősorban Divine Myles (31/3 pont, 6 gólpassz, 6 lepattanó, 5 labdaszerzés) extrájával simán hozta az Apoel elleni kötelezőt, így nyílt közdelemben dönthetik el a Bayreuth-tal a második hely sorsát.

 

D-csoport

Bahcesehir College (török, 3-1) – Fribourg Olimpic (svájci, 1-3) 79-70

BC CSU Sibiu (román, 0-4) – CSM CSU Oradea (román, 4-0) 69-75

A Ventspilshez hasonlóan az Oradea is korán megváltotta jegyét a folytatásra, a nagyváradiak ugyanis Nagyszebenben is hibátlanok maradtak, annak ellenére is, hogy a második negyedet 28-5-re veszítették el. Nemcsak az egyik, hanem mindkét továbbjutó hely sorsa eldőlt ráadásul ezen a játéknapon a D-csoportban, hiszen a Bahcesehir másodszor is legyőzte a Fribourgot, így már Trae Goldenéket (24/9 pont, 9 gólpassz) sem lehet megelőzni a második pozícióban.

 

E-csoport

Pinar Karsiyaka (török, 3-1) – Spirou Basket (belga, 2-2) 92-54

Phoenix Brussels (belga, 1-3) – Donar Groningen (holland, 2-2) 70-72

Az E-csoportban némileg tisztult a kép, hiszen a Karsiyaka óriási verést mért a Charleroira és az élre állt, a Groningen pedig az utolsó negyedben mindössze 4 pontot engedélyezve, 19 pontos hátrányból fordított a Brüsszel otthonában, ami óriási fegyvertény egy ilyen csoportban, ahol minden idegenbeli siker aranyat érhet.

 

F-csoport

BC Dnipro (ukrán, 1-3) – BC Kijev Basket (ukrán, 2-2) 79-76

Levszki-Lukoil (bolgár, 2-2) – Cmoki-Minszk (fehérorosz, 3-1) 75-64

Az F-csoportban még nagyon izgalmasan alakulhat az utolsó két forduló, erről a Dnipro és a Levszki gondoskodtak. Az ukránok honfitársaik, a Kijev ellen fordítottak a meccs végén 10 megválaszolatlan pontot termelve, így megszerezték első győzelmüket. A bolgárok ezzel egyidejűleg elvették a Minszk veretlenségét, így nem engedve meglógni a beloruszokat, önmagukat pedig újra versenybe helyezve.

 

G-csoport

Jenyiszej Krasznojarszk (orosz, 3-1) – BC Balkan (bolgár, 1-3) 84-69

U-BT Cluj Napoca (román, 3-1) – Södertalje (svéd, 1-3) 85-74

A G-csoportban a Jenyiszej és a Kolozsvár is kényelmes helyzetből várhatja az utolsó két fordulót, az erőviszonyok mellett a csoport jelenlegi állása is erről árulkodik. Az oroszok a Balkan, a románok pedig a Södertalje elleni találkozójukat kontrollálva szilárdították meg pozíciójukat az élen.

 

H-csoport

Egis Körmend (3-1) – Bakken Bears (dán, 3-1) 80-86

A mérkőzés összefoglalója EZEN A LINKEN olvasható!

Kataja Basket (finn, 1-3) – Legia Warszawa (lengyel, 1-3) 112-105  2x h.u.

A Körmend a továbbjutásán túl akár a csoportelsőségét is bebiztosíthatta volna a Bakken ellen, ez azonban még várat magára, de nagy baj még így sincs a vasiak háza táján. Főleg, hogy a másik meccsen a Kataja legyőzte a Legiát, a finnek egy nem mindennapi találkozón szerezték meg első sikerüket. 19 ponttal is vezettek már a harmadik negyedben ugyanis a hazaiak (69-50), innen azonban a lengyelek kiharcolták a hosszabbítást. Két extra játékrész is kellett, hogy eldőljön a győztes kiléte, ez pedig az Omar Calhoun (39/18 pont, 14 lepattanó, 6 gólpassz) és Jarred Ogungbemi-Jackson (28/9 pont, 8 gólpassz, 8 lepattanó) hatalmas extrái által húzott Kataja lett végül.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus