FIBA EC: Már csak két hely kiadó a második körben

A legtöbb csoportban, így a Körmend négyesében is már csak a csoportgyőzelem a kérdés, újabb 11 továbbjutó hely sorsa dőlt el a héten.

Alapszakasz, 5. forduló

A-csoport

SL Benfica (portugál, 4-1) – PVSK-Veolia (1-4) 85-66

A mérkőzés összefoglalója EZEN A LINKEN olvasható!

Inter Bratislava (szlovák, 2-3) – ZZ Leiden (holland, 3-2) 78-88

A Pécs a lisszaboni vereségével immár matematikailag is elbúcsúzott a továbbjutás lehetőségétől, és ugyanígy járt az Inter Bratislava is. A Leiden ugyanis másodszor is legyőzte a pozsonyiakat, Worthy De Jong (23/9 pont, 6 lepattanó) és társai erősen hajrázva bizonyultak jobbnak a szlovákoknál.

 

B-csoport

Keravnosz (ciprusi, 2-3) – Ironi Ness Ziona (izraeli, 4-0) 74-85

Kapfenberg Bulls (osztrák, 0-4) – Landstede Hammers Regio Zwolle (holland, 3-2) 67-100

A B-csoportban is eldőltek a lényegi kérdések, hiszen hiába játszott még csak négy meccset, a Ziona Raviv Limonad (20/12 pont, 8 gólpassz, 6 lepattanó, 4/4 tripla) vezérletével Cipruson is nyert és jó eséllyel csoportelsőként végez, míg a Zwolle a Kapfenbergre mért megsemmisítő csapást, és mivel a hollandok egymás ellen jobbak a Keravnosznál, így ők is ott lesznek a következő körben.

 

C-csoport

Ventspils (lett, 5-0) – Apoel Nicosia (ciprusi, 0-5) 105-57

Sigal Prishtina (koszovói, 2-3) – medi Bayreuth (német, 3-2) 68-93

A múlt héten már továbbjutott Ventspils a Nicosia ellen is veretlen maradt, a két csapat nem volt egy súlycsoportban, ez a mérkőzés Ryan Luther (23/15 pont, 9 lepattanó, 4 gólpassz) remeklésén túl több szót nem is nagyon érdemel. Nem úgy a Bayreuth jelzésértékű sikere a Prishtinával szemben, a németek ugyanis ki-ki meccsre utaztak Koszovóba, aminek viszont kiütés lett a vége, a germánok másodszor is legyőzték vendéglátóiakat és szintén ott lesznek a folytatásban.

 

D-csoport

CSM CSU Oradea (román, 4-1) – Bahcesehir College (török, 4-1) 77-88

Fribourg Olimpic (svájci, 1-4) – BC CSU Sibiu (román, 1-4) 69-91

A csoportgyőzelmen kívül a D jelű négyesben sem maradt már sok kérdés megválaszolatlanul, hiszen a Nagyszeben kissé meglepő fribourgi sikere után a Bahcesehir is mindenképp továbblépett volna, a törököknek ugyanakkor a nagyváradi győzelmükkel még az első helyre is komoly sanszuk van. 11 pontos diadalukkal ugyanis Trae Goldenék (30/6 pont, 4 gólpassz) egymás elleni összevetésben is jobbak lettek az Oradeával szemben.

 

E-csoport

Spirou Basket (belga, 2-3) – Phoenix Brussels (belga, 2-3) 72-75

Donar Groningen (holland, 2-3) – Pinar Karsiyaka (török, 4-1) 62-79

Az első csoport az E jelű, ahol még nem dőltek el teljesen a lényegi dolgok. Az tiszta sor, hogy a Karsiyaka a groningeni győzelmével megnyerte a csoportot, a Brüsszel viszont alaposan megkavarta a szálakat, hiszen ők is nyertek idegenben, így itt három csapat is ugyanolyan mérleggel áll. Az utolsó fordulóban Groningen-Charleroi csatát rendeznek, amelynek vesztese biztosan kiesik, a győztes viszont jó eséllyel továbbjuthat, hiszen a Karsiyaka esélyesként fogadja a Brüsszelt a másik összecsapáson.

 

F-csoport

BC Dnipro (ukrán, 2-3) – Cmoki-Minszk (fehérorosz, 3-2) 90-75

BC Kijev Basket (ukrán, 3-2) – Levszki-Lukoil (bolgár, 2-3) 86-66

Az F-csoportban a Kijev Vladyslav Koreniuk (19 pont, 13 lepattanó) vezetésével simán legyőzte a Levszkit és megváltotta jegyét a második csoportkörbe. A Minszk nem tudta megtenni ugyanezt Dnipróban, hiszen Henry Dugaték (18/6 pont, 9 gólpassz) kifogtak rajtuk, ám a beloruszok sorsa még így is a saját kezükben van, a jövő héten a Kijevet fogadják és egy győzelemmel nemcsak továbbjutnak, hanem meg is nyerik a csoportot.

 

G-csoport

BC Balkan (bolgár, 1-4) – U-BT Cluj Napoca (román, 4-1) 76-86

Södertalje (svéd, 1-4) – Jenyiszej Krasznojarszk (orosz, 4-1) 65-92

A Kolozsvár Botevgradban, a Jenyiszej pedig Södertaljében nyert roppant magabiztosan, így mindketten továbbjutottak és az utolsó fordulóban egymás ellen intézhetik el a csoportelsőség kérdését, az erdélyiek lesznek a pályaválasztók.

 

H-csoport

Legia Warszawa (lengyel, 1-4) – Egis Körmend (4-1) 68-78

A mérkőzés összefoglalója EZEN A LINKEN olvasható!

Kataja Basket (finn, 1-4) – Bakken Bears (dán, 4-1) 82-85

Több másik csoporthoz hasonlóan a Körmend négyesében is csak az első hely sorsa a kérdéses már, a vasiak a Legia, a Bakken pedig a Kataja idegenbeli legyőzésével rázta le végleg üldözőit az első és második helyeken. A dánok egyébként nagy hullámvasutazás végén kerültek ki győztesen a finnországi csatából, Ryan Evansék (21/3 pont, 5 lepattanó) a nagyszünetben még 14 ponttal vezettek, a negyedik negyed elején viszont már 9 pontos hátrányban is voltak a nagy hajrájuk előtt. A Körmend a Katajához látogat, a Bakken pedig a Legiát fogadja az utolsó körben, és mivel ugyanúgy 6-6 ponttal nyertek egymás otthonában, így könnyen lehet, hogy az is számítani fog, hogy milyen pontkülönbséggel nyernek (ha nyernek) a jövő héten, eddig az MTE 7 ponttal jobb a dánoknál (+30 illetve +23).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus