FIBA EC: Négy magyar csapat a csoportkörben

A héten lejátszották a FIBA Europe Cup második selejtezőkörének visszavágóit - kialakult a csoportkör 32-es mezőnye, amelyben négy magyar együttes is szerepelni fog.

Arról külön beszámoltunk már a szerdai nap folyamán, hogy a Falco 10 ponttal legyőzte a Balkant, a Körmend egyetlen ponttal idegenben is felülmúlta a Steaua Bukarestet, míg a Szolnok két ponttal kikapott a Södertalje otthonában - mindhárom magyar gárda tovább is jutott ezekkel az eredményekkel. Mivel az Alba Fehérvár a Bajnokok Ligájában indult, ahonnan az összes kieső indulhatott a FIBA Europe Cupban, így összesen négy magyar gárda lesz a 32-es főtáblán.

A török Büyükcekmece a hazai, 9 pontos győzelme után idegenben is megverte 5 ponttal a Tartu Rockot, így kettős győzelemmel kerültek tovább, ahogy a 19+13 pontos sikereket arató belga Belfius Mons-Hainaut is, amely a bolgár Beroe-t ejtette ki így - a belgáknál a tavaly Pakson játszó Matt Tiby 8 pontig (3/14 mezőny) és 11 pattanóig jutott. A szintén belga Spirou Charleroi is simán került be a legjobb 32 közé, hiszen idegenben 17, otthon pedig 22 ponttal intézte el a Pardubicét.

Nem kettős győzelemmel, de sima volt az útja a francia Le Portelnek is, amely az orosz Parma ellen idegenben egy döntetlent hozott, majd 19 ponttal győzött hazai pályán.

A négy legszorosabb párharcból az egyik a Falcóé volt, amely összesen 11 ponttal dőlt el. Érdekesség, hogy a ciprusi Petrolina AEK a litván BC Nevezis otthonában először 30 ponttal kikapott, majd otthon 19 ponttal győzött, tehát ők is 11 ponttal kaptak ki összesítésben, de ez nekik nem ért főtáblát, míg a Szombathely ellen elvérző Balkannak igen - a ciprusiak 13 másodperccel a vége előtt még 21 ponttal vezettek, de kaptak egy sportszerűtlen hibát, a litvánok beszórták a két büntetőt, és ez döntőnek bizonyult végül.

A Bnei Herzliya otthon 3 pontos vereséget szenvedett a portugál Portótól, a visszavágón közepén pedig elég méretes hátrányban is voltak már, de végül 2 ponttal győztek - így is a Porto jutott tovább egyenes ágon. Az ukrán Himik Juzsnyij pedig nyert ugyan egyetlen ponttal a török Istanbul BBSK otthonában, de a félholdasok visszavágtak, idegenben 8 ponttal győztek, így ők nyerték a párharcot.

Mivel azonban hárommal kevesebb csapat lett volna a 32 helyett, így a FIBA kihirdette a visszavágók előtt, hogy három szerencsés vesztes is bejut a főtáblára - azok a csapatok, amelyek összesítésben a legkisebb különbséggel búcsúznának egyébként. A Bnei Herzliya egyetlen ponttal vérzett el a két mérkőzés alapján, a Himik Juzsnyij héttel, a Balkan pedig az AEK-kel együtt 11-gyel, de a bolgárok kerültek be a csoportkörbe.

Arról már olvashattatok külön is, hogy a magyar csapatok milyen ellenfeleket kaptak, ezen a linken megtaláljátok a részleteket!

A FIBA Europe Cup 2017/18-as idényének összes csoportját pedig ezen a linken láthatjátok!

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus