Jön a Körmend Elan Chalon elleni visszavágója

Szerda este 20:00-tól az Egis Körmend együttese az Elan Chalon vendége lesz a FIBA Europe Cup nyolcaddöntőjének visszavágóján - a találkozó felvezetőjét olvashatjátok!

FIBA Europe Cup, Nyolcaddöntő, 2. mérkőzés
Elan Chalon (francia) - Egis Körmend (magyar)
2017.02.22., szerda, 20:00

Az első mérkőzés végeredménye: Körmend - Chalon 78-99

A franciákat július végén már bemutattuk, keretükről volt szó november elején és két héttel ezelőtt is - azóta volt náluk változás.

Várható rotáció:
Roberson - Nzeulie - Harris - Clark - Fall
Pitard - Bouitelle - Loum - Marshall

A Chalon azóta a bajnokságban megverte a Cholet-t (79-66), a ProA-ban így 14-5-tel továbbra is másodikok a Pau-Lacq-Orthezzel holtversenyben, három meccsel lemaradva a listavezető Monaco mögött és 1-gyel megelőzve a negyedik Nanterre-t (14-5). Az előző hétvégén azonban a kupa nem jött össze nekik, az ASVEL-től azonnal kikaptak a negyeddöntőben (62-80), ott még a legjobb négy közé sem jutottak.

A Körmend legyőzte komoly erőfeszítések árán legyőzte a ZTE-t a bajnokságban a franciák elleni zakó után (85-88), így a tabellán továbbra is másodikak (12-6) a Falcóval és a Kaposvárral holtversenyben. A kupában aztán kiütötték a Falcót a negyeddöntőben (66-83), az Alba ellen viszont az utolsó másfél negyedre elfogytak (91-68), a bronzmeccsen pedig a Szedeák ellen hiába fordítottak, végül a Tisza-parti gárda lett a harmadik (66-72).

Alapvetően egy 21 pontos hazai vereség után és a franciák keretének erősségét ismerve is lényegében eldőltnek tekinthetnénk a párharcot, a Körmendnek teljes kerettel sem lenne reális esélye ledolgoznia hátrányát, de a kupahétvégén Gibbs és kisebb mértékben, de Smith is lesérültek. Így aztán végképp nem lehet más a Körmend célja, minthogy élvezzék a játékot, talán a fiatalok is több szerepet kapjanak, és el kell kerülni a további sérüléseket, amennyire lehet - az idei szereplésüket egy nagyarányú kiesés sem fogja már úgysem beárnyékolni, hiszen két csoportkörből így is továbbmentek, az a Chalon elleni oda-visszavágótól függetlenül nagy eredmény. Ezt a mérkőzést még le kell játszani, de teljesen egyértelmű, hogy a továbbiakra kell már koncentrálnia a vasiaknak.

A mérkőzést ezúttal egyik TV-csatorna sem közvetíti, de természetesen lesz netes élőképes stream, ennek linkjét a holnapi nap folyamán közzétesszük!

Hajrá Körmend, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - fiba.com, Jene Sándor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus