A forduló válogatottja - Középszakasz - 2. forduló

Tegnap lejátszották a magyar férfi NBI/A középszakaszának 2. körét - lássuk a játéknap legjobbjait, a forduló válogatottját.

(Zárójelben található, hogy hanyadik alkalommal szerepel a forduló válogatottjában a középszakaszban, illetve összesen)

A középszakasz 2. fordulójának mérkőzéseiről ezen a linken olvashattok!

A korábbi forduló válogatottak az alapszakaszban: 1. forduló2. forduló3. forduló4. forduló5. forduló6. forduló7. forduló8. forduló9. forduló10. forduló11. forduló12. forduló13. forduló15. forduló16. forduló17. forduló19. forduló14. forduló18. forduló20. forduló21. forduló22. forduló23. forduló24. forduló25. forduló26. forduló

A korábbi forduló válogatottak a középszakaszban: 1. forduló

(Mivel az alsóház egy kivételtől eltekintve csak hétvégi fordulókban lép pályára, így őket azokon a játéknapokon vesszük majd figyelembe, amikor a másik 8 csapattal együtt játszanak. Az alsóház második fordulója tehát a felső- és a középház harmadik köréhez fog tartozni - úgy vesszük, mintha most mind a négy alsóházi csapatnak szünnapja lenne. Ezt a menetrendet fogjuk követni a forduló válogatottaiban.)

 

Irányító
Emmanuel Ubilla - Kaposvári KK (középszakasz: 2, összesen: 7)
James Kinney - Zalakerámia ZTE KK (középszakasz: 1, összesen: 2)

Ubilla hatékony játékot produkált a Falco elleni sima győzelem alkalmával is, hiszen 15 pontot (1/2 dupla, 3/6 tripla, 4/4 büntető), 8 gólpasszt, 6 kiharcolt faultot és 4 pattanót jegyzett mindössze 1 eladott labda mellett, így 30 perc alatt 26 VAL-t szedett össze. Ez a legtöbb volt az irányítók között, de azért a végén, +20 környékén megint kozmetikázott ezen, ezért vettük be mellé ezúttal Kinney-t is. A ZTE amerikai játékosa főleg az ASE elleni találkozó harmadik negyedében és a negyedik elején volt jó - ekkor még szoros volt az összecsapás, de ebben a periódusban lépett el ellenfelétől Bencze Tamás legénysége. Kinney 19 pontot (4/8 dupla, 3/6 tripla, 2/2 büntető), 7 gólpasszt, valamint 2-2 lepattanót, kiharcolt faultot, szerzett, illetve eladott labdát jegyzett, így 36 perc alatt 21 VAL-t hozott - erősebb ellenfél ellen, fontosabb időszakban, ezért került be Ubilla mellé.


Dobóhátvéd
Darrin Govens - Zalakerámia ZTE KK (ksz.: 1, össz.: 6)

Govens a ZTE legeredményesebb játékosa volt a Paks elleni győztes mérkőzésen. Az amerikai hátvéd 28 pontját hatékonyan szerezte (6/8 dupla, 3/7 tripla, 7/7 büntető), és volt ugyan 3 eladott labdája, de ezt 4 lepattanóval, 3-3 gólpasszal és szerzett labdával, valamint 5 kiharcolt faulttal kompenzálta, így 37 perc alatt 32 VAL-t hozott össze. Bár a végjátékban, amikor eldőlt a rangadó, ő is kicsit feljebb tornázta mutatóit (Ubillával nagyjából egy ütemben, +20 után), de annyival kiemelkedett így is a mezőnyből, hogy nem volt kérdés a helye a csapatban.
 

Kiscsatár
Sztrahinja Milosevics - Szolnoki Olaj KK (ksz.: 1, össz.: 3)

Az Olaj játékában az első negyed után nem sok köszönet volt támadásban, kivéve Milosevicset, aki végig "életben tartotta" a szolnokiakat elöl - több kulcspillanatban bedobott triplája is volt. 25 ponttal zárta a forduló messze legszorosabb meccsét, ezzel kiemelkedett csapatából (4/6 dupla, 3/7 tripla, 8/8 büntető), viszont borzasztóan fontos volt 10 pattanója is, amiből 5-öt a támadópalánk alatt szedett le. Volt ugyan 5 eladott labdája, de ezzel szemben ott volt 2 szerzett labda, 1 blokk és 5 kiharcolt fault. 30 perc alatt 31 VAL-ig jutott, +9-es mutatója Kovács Péter mellett a legjobb volt az egész mezőnyben - bár az Olaj győzelmének körülményeit, a végjátékot talán ne firtassuk, az tény, hogy Milosevics a kör legjobb meccsének legfontosabb játékosa volt, így ő lett a forduló egyik megosztott MVP-je is.
 

Erőcsatár
Hendlein Roland - Kaposvári KK (ksz.: 1, össz.: 5)

Nem kellett sokáig keresni a kör legjobb erőcsatárát, miután Hendlein (Milosevics mellett) kiemelkedően jó volt a négyes poszton játszók közül. A Kaposvár magasembere hatékonyan dobált össze 23 pontot (8/11 mezőny,1/1 tripla, 4/5 büntető) 12 pattanó (5 támadó) mellett, megint megvolt tehát a dupla-duplája. 4 gólpassz, 3 blokk és 3 kiharcolt fault is felkerült még a neve mellé, eladott labda nélkül, így 33 perc alatt 38 VAL-t produkált. Mivel Ubillával ellentétben ő akkor villogott, amikor a mérkőzés még szoros volt, és a legjobb VAL-mutatót hozta a játéknap során, ezért ő lett a forduló másik megosztott MVP-je.


Center
Djordje Pantelics - Zalakerámia ZTE KK (ksz.: 1, össz.: 7)
Travis Taylor - Sopron KC (ksz.: 1, össz.: 2)

Két center messze kiemelkedett a héten, és nem sok különbség volt teljesítményeik között. A ZTE-nél Pantelics visszatért az alapszakasz nagy részében látott formájához, hiszen 0 eladott labda mellett volt 14 pontja (4/7 dupla, 1/5 tripla, 3/3 büntető), 14 pattanója, 7 gólpassza, 3 szerzett labdája, 2 blokkja és 4 kiharcolt faultja - 37 perc alatt 34 VAL-t hozott. Taylor a Pécset simán legyőző Sopron legjobbja volt annak ellenére is, hogy DeAndre Jordan megszégyenítő statisztikát hozott össze minden tekintetben - 19 pontját a mezőnyből kevés, a vonalról rengeteg hibával produkálta (9/11 dupla, 1/8 büntető), és volt 16 lepattanója is, amiből 10 a támadópalánk alatt. 4 eladott labdáját 4 szerzett labdával, 3 gólpasszal és 6 kiharcolt faulttal kompenzálta, ez ért neki 30 perc alatt 33 VAL-t.


Legjobb Hatodik Ember
Wittmann Krisztián - Szolnoki Olaj KK (ksz.: 1, össz.: 1)

Wittmann a Szolnok másik olyan játékosa volt az Alba ellen, akire végig lehetett számítani annak ellenére is, hogy egyik legnagyobb fegyvere, a külső dobás kifejezetten nem ment neki. 8 ponttal zárta a rangadót (2/2 dupla, 0/3 tripla, 4/4 büntető), viszont volt emellett 9 gólpassza, 4 pattanója, 2 kiharcolt faultja, 1 eladott labdája mellett pedig egy szerzett játékszer is, így végül 26 perc alatt 18 VAL-ig jutott - a meccs szorossága és fontossága mellett számszerűen is ez volt a legjobb teljesítmény tegnap a cserék között.
 

Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus