A forduló válogatottja - Középszakasz - 8. forduló

Tegnap véget ért a magyar férfi NBI/A középszakaszának 8. köre - lássuk a játéknap legjobbjait, a forduló válogatottját.

(Zárójelben található, hogy hanyadik alkalommal szerepel a forduló válogatottjában a középszakaszban, illetve összesen)

A középszakasz 8. fordulójának mérkőzéseiről ezen a linken olvashattok!

A korábbi forduló válogatottak az alapszakaszban: 1. forduló2. forduló3. forduló4. forduló5. forduló6. forduló7. forduló8. forduló9. forduló10. forduló11. forduló12. forduló13. forduló15. forduló16. forduló17. forduló19. forduló14. forduló18. forduló20. forduló21. forduló22. forduló23. forduló24. forduló25. forduló26. forduló

A korábbi forduló válogatottak a középszakaszban: 1. forduló2 forduló3. forduló4. forduló5.forduló6. forduló, 7. forduló

 

Irányító
Emmanuel Ubilla - Kaposvári KK (középszakasz: 4, összesen: 9)

A Kaposvár biztosította magának a rájátszást, miután legyőzték a KTE gárdáját - a Falcót oda-vissza megverték, így egy hármas holtverseny esetén sem csúszhatnak már ki a 8-ból -, ebből vette ki részét újfent az irányító egy 17 pontos (8/14 dupla, 0/5 tripla, 1/2), 10 gólpasszos dupla-duplával. Érdekesség, hogy Ubilla az összes pontját az első félidőben szerezte, a fordulás után feküdt rá inkább a társak kiszolgálására. 7 pattanója, 1 szerzett labdája és 5 kiharcolt faultja mellett volt ugyan 3 eladott labdája, de 31 perc alatt így is 24 VAL-t szerzett.  (A körmendi Parrish Petty 20 VAL-lal volt hozzá a legközelebb.)
 

Dobóhátvéd
Darrin Govens - Zalakerámia ZTE KK (ksz.: 3, össz.: 8)

Govens és a ZTE kikapott a Körmendtől, de ezúttal sem léphetett náluk pályára Djordje Pantelics, ez meghatározta az egész mérkőzés képét. Bencze Tamás együttese így is nagyon jól tartotta magát sokáig - a második negyed végét leszámítva -, ami egyrészt Govensnek köszönhető, hiszen bár 15 ponttal nyert a Körmend és igazi veszélyben nem forgott a győzelme a második félidőben, három és fél perccel a vége előtt még csak 81-89 volt az állás. Az amerikai dobóhátvéd 28 ponttal (7/8 dupla, 4/9 tripla, 2/3 büntető), 6 gólpasszal, 2 lepattanóval, 1-1 szerzett és eladott labdával, valamint 7 kiharcolt faulttal jelentkezett, így 39 perc alatt 34 VAL-t ért el - ez a forduló legmagasabb értéke volt, de MVP a ZTE veresége miatt nem lett ezúttal. (Itt a Sopron legjobbja, Kevin Tiggs mindenképpen kiemelendő, ő 26 VAL-lal zárta a Falco elleni sima győzelmet, nagyrészt neki volt köszönhető, hogy már az első félidőben lezárta az SKC a lényegi kérdéseket.)
 

Kiscsatár
Trey McKinney-Jones - Egis Körmend (ksz.: 2, össz.: 4)

A Zalaegerszegen nyerni tudó körmendiek legjobbja volt McKinney-Jones, aki az első félidőben egy ideig szinte egymaga tartotta csapatát a Balmazovics vezette, extázisban játszó ZTE ellen. Az amerikai kiscsatár kitűnően célzott kintről ezúttal (a vonalról már nem annyira), 25 pontot tett összesen a közösbe (3/4 dupla, 6/9 tripla, 1/4 büntető), volt emellett 9 pattanója, 2-2 gólpassza és eladott labdája, 1 szerzett labdája és 4 kiharcolt faultja, így 32 perc alatt 27 VAL-ig jutott - ez a legjobb mutató volt a vasi együttesnél ezúttal.
 

Erőcsatár
Hendlein Roland - Kaposvári KK (ksz.: 4, össz.: 8)

A kaposvári győzelemben több kulcsszereplő is volt, Hendlein a következő, akit megemlítünk - Ubillán kívül Benke Szilárd is fontos volt 15 pontjával és 16 VAL-jával. Az erőcsatár ezúttal hibátlan dobásmutatóval hozott 17 pontot (5/5 dupla, 7/7 büntető), volt 8 pattanója, amiből 5-öt a támadópalánk alatt szedett le - neki is Jazvinnak köszönhetően majdnem ugyanannyi támadópattanót gyűjtött be a KKK, mint amennyi védőpattanót a Kecskemét -, és a neve mellé írhattak még a statisztikusok 2 blokkot, 4 kiharcolt faultot, 1 szerzett, valamint 3 eladott labdát. 40 perc alatt 26 VAL-t hozott ugyan, ami nem a legjobb volt a játéknap során, de 78-76 után még volt esélye a KTE-nek a meccs megnyerésére, ő azonban blokkolt, a túloldalon pedig egy duplával biztosította csapata sikerét, ezért összességében ő lett a forduló legértékesebb játékosa, MVP-je.
 

Center
Sztefan Balmazovics - Zalakerámia ZTE KK (ksz.: 1, össz.: 1)
Kemal Karahodzsics - KTE-Duna Aszfalt (ksz.: 1, össz.: 2)

Két vesztes csapatból jött ezúttal a két center. Balmazovics messze az elvártak fölött teljesített Pantelics távollétében, az első félidő jó részében neki köszönhetően vezetett a ZTE a Körmend ellen. Összesen 26 pontot szerzett, nem éppen magasemberekre jellemző számsorral (2/5 dupla, 5/11 tripla, 7/10 büntető), volt még 9 pattanója, 5 kiharcolt faultja, 2 szerzett, illetve 1 eladott labdája, így 36 perc alatt 26 VAL-t hozott. Karahodzsics a KTE-nél vállalt kulcsszerepet abban, hogy sokáig alig volt csapata lemaradva a Kaposvár mögött, illetve hogy a végén visszajöttek, sőt, majdnem fordítottak is. 21 pontja (8/15 dupla, 0/1 tripla, 5/5 büntető) mellett 6 pattanó, 4-4 gólpassz és kiharcolt fault, 2 szerzett, valamint 1 eladott labda került a neve mellé, így 34 perc alatt 25 VAL-lal végzett. (Mellettük Keller Ákost kell kiemelni, aki 22 VAL-t hozott az ASE ellen a Szolnok színeiben, bőven kivette a részét abból, hogy másfél negyed után eldőlt a mérkőzés.)
 

Legjobb Hatodik Ember
Fodor Márton - Kaposvári KK (ksz.: 1, össz.: 1)

A KKK győzelmében hatalmas szerepet játszott a padról beálló Fodor Márton (is), aki főleg a harmadik negyedben volt tarthatlan - félidei 3 pontja után 19 egységgel zárt (2/2 dupla, 3/5 tripla, 6/8 büntető) úgy, hogy a negyedik negyed közepén kipontozódott már. Fodornak volt még 4 gólpassza, 5 kiharcolt faultja, 1-1 szerzett labdája és pattanója, valamint 2 eladott labdája, így végzett 23 perc alatt 19 VAL-lal - hiába volt 18 VAL-ja Milos Boriszovnak, a kaposvári játékos teljesítményét most többre értékeltük, mivel csapata sorsdöntő meccset nyert meg.

 

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus