A forduló válogatottja - Középszakasz, 6. forduló

Keddtől csütörtökig lejátszották a magyar férfi A-csoport felső- és középházában a középszakasz 6. körét - a forduló válogatottját olvashatjátok.

A korábbi forduló válogatottak:

1. forduló5. forduló7. forduló8. forduló6. forduló9. forduló4. forduló10. forduló11. forduló2. forduló3. forduló12. forduló13. forduló14. forduló15. forduló16. forduló17. forduló18. forduló19. forduló20. forduló21. forduló22. forduló23. forduló24. forduló25. forduló26. forduló

A középszakaszban: 1. forduló2. forduló3. forduló4. forduló, 5. forduló


Irányító
Pongó Máté - KTE-Duna Aszfalt (Középszakasz: 1, Összesen: 3)

Pongó Máté egyrészt az év egyik kosarát dobta majdnem a Pécs elleni mérkőzés rendes játékidejének végén, de nem emiatt került ide, hanem mert összességében is kiváló produkciót nyújtott - kulcsszerepe volt abban, hogy újabb fontos sikert gyűjtött be a KTE, elég komoly hátrányból felállva. 20 pontot szerzett (4/4 dupla, 3/7 tripla, 3/3 büntető), volt 7 pattanója, 5 gólpassza, 1 szerzett és 2 eladott labdája, valamint 3 beütött és 7 kiharcolt faultja, így valamivel kevesebb mint 40 perc alatt 31 VAL-t szerzett a hosszabbításban megnyert összecsapáson. Mivel csak 2 VAL-lal maradt el a kör legjobb produkciójától, ráadásul azt is csak amiatt, hogy több volt a beütött személyi hibája, így ő lett a forduló egyik megosztott MVP-je.


Dobóhátvéd
Darrin Govens - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (Ksz.: 1, Össz.: 7)

Govens újra, már megszokott módon a Falco legjobbja volt a Szolnok ellen megnyert találkozón, ezzel a győzelemmel pedig a szombathelyiek továbbra is kiváló pozícióban vannak a harmadik hely megszerzésére. Az amerikai dobóhátvéd 21 pontja (4/7 dupla, 3/7 tripla, 4/4 büntető) mellett kiosztott 12 gólpasszt is, dupla-duplázott tehát. Volt még 5 pattanója, 2-2 szerzett és eladott labdája, valamint 4-4 beütött és kiharcolt faultja - 15 másodperc híján végigjátszotta a mérkőzést, amelyen 30 VAL-lal végzett. Mivel egy VAL volt közte és Pongó között a különbség, de az is a beütött faultokból adódott, csapata pedig a 3-5. helyek szempontjából kulcsmeccset húzott be, így ő lett a forduló másik megosztott MVP-je.


Kiscsatár
Lasan Kromah - Egis Körmend (Ksz.: 2, Össz.: 8)

Kromah a Zalaegerszegen elhasaló Körmend legjobbja volt, és statisztikái mellett érdemes kiemelni, hogy főleg az első félidőben villogott, akkor, amikor még szoros volt a találkozó - nem a végén, minden mindegy helyzetben szórta meg magát. Az amerikai játékos 25 pontig jutott (7/12 dupla, 2/4 tripla, 5/5 büntető), 5 pattanó, 2 gólpassz, 1 blokk, 1 szerzett és 2 eladott labda, valamint 2 beütött és 6 kiharcolt személyi hiba mellett. 36 és fél perc alatt 29-ig VAL-ig jutott Kromah, igaz, ezzel sem tudta megakadályozni elfáradó csapata vereségét.


Erőcsatár
Tomiszlav Ivosev - KTE-Duna Aszfalt (Ksz.: 2, Össz.: 8)
Szabó Zsolt -  Zalakerámia ZTE KK (Ksz.: 1, Össz.: 2)

Ketten nagyjából hasonló teljesítményt nyújtottak a négyes posztos játékosok közül. Ivosev Pongó mellett a KTE legjobbja volt a Pécs elleni találkozón - igaz, Karahodzsics és Djeraszimovics is hasznosan játszottak, négyen kiemelkedtek a többiek közül ezúttal. A honosított kosaras neve mellé 20 pont (7/13 dupla, 0/3 tripla, 6/7 büntető), 6 pattanó, 3 gólpassz, 1-1 blokk és eladott labda, valamint 2 beütött és 6 kiharcolt fault került, ami 43 perc alatt 23 VAL-t ért. Szabó Zsolt a Körmendet legyőző ZTE-nél játszott főszerepet ezúttal 20 pontos (4/5 dupla, 4/7 tripla, 0/1 büntető), 10 pattanós dupla-duplájával, ami mellett volt 1-1 blokkja és gólpassza, 4 eladott labdája, 3 beütött és 1 kiharcolt személyi hibája, így 29 perc alatt 21 VAL-lal végzett.


Center
Adomas Drungilas - Zalakerámia ZTE KK (Ksz.: 2, Össz.: 7)

A zalaegerszegiek legjobbja azonban nem Szabó volt tegnap este, hanem litván centerük, Drungilas, aki megint hatékony énjét hozta - 16 pontot szórt (6/9 dupla, 4/4 büntető), 14 pattanójából pedig 7 támadó volt. Emellett nem volt eladott labdája és beütött személyi hibája sem, de 2 szerzett labdát és 5 kiharcolt faultot a neve mellé írtak a statisztikusok, így 25 és fél perc alatt 33 VAL-ig jutott. Övé lett a legjobb VAL mutató a héten, de csak a beütött faultjai(nak hiánya) miatt előzte meg Govenst és Pongót, így egyedül nem tudtuk megválasztani a legértékesebb játékosának, de megosztott MVP lett ő is.


Legjobb hatodik ember
Lester Medford - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (Ksz.: 1, Össz.: 4)
Kis Raul - Zalakerámia ZTE KK (Ksz.: 1, Össz.: 1)

Medford Govens mellett ezúttal messze a legponterősebb játékosa volt a Falcónak, ami a Szolnok elleni, elég sok hibával tarkított összecsapáson döntő jelentőségű volt. Az amerikai irányító összesen két dobást hibázva jutott el 20 pontig (2/3 dupla, 4/5 tripla, 4/4 büntető), volt 2-2 gólpassza és pattanója, 1 blokkja, 4 eladott labdája, valamint 3-3 beütött és kiharcolt faultja, így 27 perc alatt 18 VAL-ig jutott. Kis Raul a ZTE-nél újfent kellemes meglepetést produkált a padról, 16 pontját ugyanolyan mezőnymutatókkal hozta, mint Medford (2/3 dupla, 4/5 tripla). Volt még 3 pattanója, 2 gólpassza, 1-1 blokkja és szerzett labdája, valamint 2 beütött és 1 kiharcolt faultja, így kevesebb mint 20 perc alatt 20 VAL-t szerzett - azért került be Medford is mellé, mert Kis azért az utolsó negyedben szerezte statisztikái egy részét, amikor a ZTE már lerendezte a Körmend elleni meccse.


Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus