A forduló válogatottja - Középszakasz - 10. forduló

Tegnap lejátszották a magyar férfi NBI/A középszakaszának 10. körét - lássuk a játéknap legjobbjait, a forduló válogatottját

(Zárójelben található, hogy hanyadik alkalommal szerepel a forduló válogatottjában a középszakaszban, illetve összesen)

A középszakasz 10. fordulójának mérkőzéseiről ezen a linken olvashattok!

A korábbi forduló válogatottak az alapszakaszban: 1. forduló2. forduló3. forduló4. forduló5. forduló6. forduló7. forduló8. forduló9. forduló10. forduló11. forduló12. forduló13. forduló15. forduló16. forduló17. forduló19. forduló14. forduló18. forduló20. forduló21. forduló22. forduló23. forduló24. forduló25. forduló26. forduló

A korábbi forduló válogatottak a középszakaszban: 1. forduló2 forduló3. forduló4. forduló5.forduló6. forduló7. forduló8. forduló, 9. forduló

 

Irányító
Anthony Nelson - PVSK-PANNONPOWER (középszakasz: 2, összesen: 3)

A Pécs megnyerte a KTE elleni ki-ki meccset, ezzel a sírból hozta vissza a szezonját Csirke Ferenc csapata, és bejutott a rájátszásba. Nelson főleg az első félidőben remekelt, nagyban neki köszönhetően építette ki azt az előnyt a PVSK, amivel a végéig tudott gazdálkodni. Az amerikai egyes 10 pontig jutott (2/3 dupla, 1/2 tripla, 3/6 büntető), de volt emellett 7 gólpassza, 6 kiharcolt faultja, 5 pattanója és 4 szerzett labdája is, a negatív oldalra pedig 2 faultja mellett csak 2 eladott labda került, így 35 perc alatt 23 VAL-t hozott.

(Ezen a játéknapon sokat számított nálunk, hogy ki milyen fontosságú mérkőzésen szerepelt, ezért nem a soproni Hernst Laroche került be, hiába dobott 20 pontot és hozott 35 VAL-t, de a Kaposvártól Fodor Mártont is ki lehet emelni 22 pontjával és 27 VAL-jával.)
 

Dobóhátvéd
Darrin Govens - Zalakerámia ZTE KK (ksz.: 4, össz.: 9)

Az egyedüli, aki vesztes csapatból került be, Govens lett, mert kettes poszton kiemelkedett a többiek közül. A ZTE még komoly tétért lépett pályára, hiszen győzelem esetén még pályaelőnyt harcolhattak volna ki maguknak a zalaegerszegiek, és hogy ez nem sikerült, az legkevésbé rajta múlott: az első félidőben már 12 pontnál és 6 gólpassznál tartott, ekkor még vezetett csapata, majd a harmadik negyedben szinte csak akkor találtak be, ha neki sikerült valami, 8 ponttal és 1 gólpasszal zárta ezt a játékrészt. Végül 24 pontig (7/9 dupla, 2/8 tripla, 4/5 büntető), 9 gólpasszig, 8 kiharcolt fault, 5 pattanóig, 2 szerzett, illetve 1 eladott labdáig jutott, ezzel 38 perc alatt 35 VAL-t teljesített - Laroche mellett a legjobb volt ezzel tegnap.
 

Kiscsatár
Luka Markovics - TLI-Alba Fehérvár (ksz.: 1, össz.: 2)

Az Alba hatalmasat játszott a Körmend elleni rangadón, hiszen négy alapemberük is hiányzott, köztük három légiós, ennek ellenére végig vezetve győzött a fehérvári alakulat. A siker egyik letéteményese volt Markovics, aki nem csak mezőnymunkájával tudta pótolni Pearsont és Spurlockot, de jóval fegyelmezettebben és legalább olyan ponterősen játszott, mint a két amerikai szokott (együttvéve). 29 pontjával az egész kör legeredményesebb játékosa lett a honosított kiscsatár, ráadásul extra hatékonysággal dolgozott (5/9 dupla, 5/7 tripla, 4/5 büntető), és volt még 5-5 pattanója és kiharcolt faultja, valamint 1 gólpassza eladott labda nélkül. 33 perc alatt 31 VAL-ig jutott - volt ugyan jobb teljesítmény saját csapatában (is), de mivel Markovicstól nem megszokott ez a produkció, így ő lett a forduló egyik megosztott MVP-je, legértékesebb játékosa.
 

Erőcsatár
Veljko Budimir - PVSK-PANNONPOWER (ksz.: 2, össz.: 3)

A Pécs Kecskemét elleni sikerének másik kulcsa Nelson mellett Budimir volt, aki a találkozó folyamán nagyjából végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott. Ugyan a büntetőkkel neki is volt gondja, ahogyan Nelsonnak is, de 26 ponttal az egész 8. helyért vívott találkozó és csapata messze legeredményesebb játékosa volt (10/12 dupla, 2/5 tripla, 0/2 büntető) - 6 pattanó, 4 kiharcolt fault, 1-1 blokk, gólpassz és szerzett labda, valamint 2 eladott labda került még a neve mellé. 68-66-nál már finoman szólva is égett a ház a pécsiek szempontjából - ekkor volt Budimirnek egy eladott labdája, de leszedte az elrontott kísérlet után a pattanót, majd ő dobott egy fontos duplát. Horti két elrontott büntetője után ugyan volt még lehetősége a KTE-nek az egyenlítésre, de nem tudtak vele élni - a Pécs 8 közé jutásában nagy szerepe volt a csak az utolsó negyedben 8 pontig jutó Budimirnek.
 

Center
Lóránt Péter - TLI-Alba Fehérvár (ksz.: 2, össz.: 5)

Az Alba sikeréből minden pályára lépő kivette a részét, de Markovics mellett még egy embert illik kiemelni, ő pedig Lóránt Péter, aki az első félidőben volt kiemelkedően jó - abban a periódusban, amikor Dzunics Braniszlav gárdája kiépítette 10 pont környéki előnyét. Lóránt 19 pontja (4/9 dupla, 2/4 tripla, 5/6 büntető) mellett szerzett 11 pattanót, volt 4 gólpassza, ütött rajta 9 faultot az ellenfél, és 1-1 szerzett, valamint eladott labdát írtak még fel mellé a statisztikusok. 38 perc alatt 34 VAL-t hozott (ezúttal főleg négyes poszton), és mivel ő lett a borzasztóan fontos győzelmet elérő fehérváriak legjobbja ez alapján, így Markovics mellett ő lett a másik megosztott MVP.

(A centereknél Lóránt csapattársa, Jerell Wright (20 VAL) mellett ki kell emelni Kemal Karahodzsicsot, aki a Kecskemét vezére volt Pongó Máté mellett - amennyiben a KTE nyert volna Pécsett, akkor valószínűleg teljesen máshogy alakult volna a válogatott is, Karahodzsics 26 VAL-lal bekerült volna 5-ös posztra, Lóránt 4-esben kapott volna helyet, Pongó Máté pedig Nelson pozícióját vette volna át az irányítóknál.)
 

Legjobb Hatodik Ember
Jarrod Jones - Szolnoki Olaj KK (ksz.: 2, össz.: 4)

Ez a kör finoman szólva sem volt tele jó teljesítménnyel a cserék részéről, így viszonylag simán nyert a Szolnok amerikai magasembere, aki 12 ponttal (3/7 dupla, 1/2 tripla, 3/4 büntető), 9 pattanóval, 2-2 gólpasszal, kiharcolt faulttal és szerzett labdával, valamint 1 eladott labdával zárta a ZTE elleni meccset, így 24 perc alatt 17 VAL-t szedett össze. Rajta kívül igazából a Molnár Márton - Edin Bavcic párost lehet csak megemlíteni, a két soproni magasember 11-11 VAL-ig jutott a Kaposvár ellen.
 

Foto, Slide - szekesfehervar.hu, Simon Erika

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus