A forduló válogatottja - Középszakasz - 9. forduló

Tegnap lejátszották a magyar férfi NBI/A középszakaszának 9. körét - lássuk a játéknap legjobbjait, a forduló válogatottját

 

(Zárójelben található, hogy hanyadik alkalommal szerepel a forduló válogatottjában a középszakaszban, illetve összesen)

A középszakasz 9. fordulójának mérkőzéseiről ezen a linken olvashattok!

A korábbi forduló válogatottak az alapszakaszban: 1. forduló2. forduló3. forduló4. forduló5. forduló6. forduló7. forduló8. forduló9. forduló10. forduló11. forduló12. forduló13. forduló15. forduló16. forduló17. forduló19. forduló14. forduló18. forduló20. forduló21. forduló22. forduló23. forduló24. forduló25. forduló26. forduló

A korábbi forduló válogatottak a középszakaszban: 1. forduló2 forduló3. forduló4. forduló5.forduló6. forduló7. forduló, 8. forduló

 

Irányító
Parrish Petty - Egis Körmend (középszakasz: 3, összesen: 3)

A körmendi irányító a középszakaszban már harmadjára került be válogatottunkba. Szokás szerint megtöltötte a statlapot: volt ugyan 4 eladott labdája és a triplák sem mentek neki, de így is szerzett 27 pontot (6/7 dupla, 3/10 tripla, 6/8 büntető), volt 7-7 gólpassza és kiharcolt faultja, 5 lepattanója, 4 szerzett labdája és 1 blokkja. 30 perc alatt jutott el 37-es VAL-mutatóig, +10-es +/- mutatója volt a 3 ponttal megnyert összecsapáson - mivel szinte végig kiegyensúlyozott volt, a körmendiek bajnokverésében elévülhetetlen érdemeket szerzett, és egyébként is övé volt a legmagasabb VAL-érték ebben a körben, így ő lett ezúttal a forduló MVP-je, legértékesebb játékosa.
 

Dobóhátvéd
Chris Dunn - Atomerőmű SE (ksz.: 3, össz.: 5)

A másik felsőházi meccs ászát is ki kell emelnünk, az ASE játékmestere ugyanis szintén kulcsszerepet játszott abban, hogy együttese győzelemmel zárta a középszakaszt, és jó eséllyel a harmadik pozícióból kezdik meg a rájátszást. Dunn főleg az első félidőben sziporkázott, ebben a 20 percben kereken 20 pontot szerzett többek között 5 triplának köszönhetően, de a végjátékban is volt egy fontos triplája 70-72-es állásnál, majd 5 bedobott büntetője Spurlock és Pearson balhéit követően. Végül 29 ponttal (2/4 dupla, 6/9 tripla, 7/7 büntető), 7 gólpasszal, 3-3 eladott labdával, lepattanóval és kiharcolt faulttal, valamint 1 blokkal zárt. 39 perc alatt 33 VAL-t gyűjtött, ezzel kérdés sem merült fel, hogy helye van nálunk - Petty mellett a messze a második legjobb hátvéd volt, ezért hiába játszanak egy poszton, mindketten bekerültek.
 

Kiscsatár
Miljan Rakics - JP-TOP COP Jászberény (ksz.: 2, össz.: 3)

Volt még egy hátvéd Dunn és Petty mellett, akit beszavaztunk ebben a körben, bár a Jászberény három hátvéddel szokott felállni, így kiscsatár posztra is bőven befért Rakics. A honosított játékos óriási szerepet játszott abban, hogy a Berény Play-out nélkül maradt bent az A-csoportban, a Nyíregyháza elleni meccsen 14 pontig (4/7 dupla, 2/4 tripla), 8 pattanóig, 6-6 gólpasszig és kiharcolt faultig, 3 szerzett labdáig és 1 blokkig jutott, és mindössze 2 eladott labda került a neve mellé. 33 perc alatt 29 VAL-t ért el, de a végjátékban is kulcsmomentumok fűzödtek a nevéhez: 76-72-re is vezetett a Nyíregyháza, ezután az ő duplájával fordított a JKSE 77-76-ra, majd a 35. perc végén 77-77-nél triplát dobott, ezt követően pedig többször már nem került hátrányba csapata.

(A MAFC-os Rashad Anderson volt hozzá igazán közel (27 VAL), de a fővárosiak pont a Berény miatt kényszerülnek egy kiesés ellen megvívandó párharcra a Nyíregy ellen, a 31 VAL-ig jutó nyíregyházi Malcolm Miller együttese pont Rakicsék ellen kapott ki, ezzel előzte őt a volt szolnoki/kecskeméti/szombathelyi, Troy Barnies (22 VAL) pedig messze volt már tőle, hiába volt keményebb meccse az ASE-nek az Alba ellen.)
 

Erőcsatár
Eilingsfeld János - Atomerőmű SE (ksz.: 1, össz.: 4)

Az erőcsatár az alapszakasz közepe felé nyújtott utoljára ennyire markáns teljesítményt, pedig nagyon jól kezdte az idényt. Eilingsfeld az Alba legyőzéséből szinte hibátlan munkával vette ki a részét úgy, hogy megint csendesen végezte a dolgát. 14 pontos (2/3 dupla, 2/4 tripla, 4/5 büntető), 10 pattanós dupla-duplát hozott 7 kiharcolt faulttal, 3 szerzett labdával, 2 gólpasszal, eladott labda nélkül, így 33 perc alatt 27 VAL-t gyűjtött össze.
 

Center
Jarrod Jones - Szolnoki Olaj KK (ksz.: 1, össz.: 3)

A szolnokiak amerikai magasembere Sztojan Ivkovics színrelépése óta kategóriákkal jobban játszik, mint korábban, alig volt olyan mérkőzés, amin ne lett volna csapata legjobbjai között. Most gyakorlatilag ő tartotta a lelket a kétszeres címvédőben az első félidőben, és összességében a leghasznosabb ember volt az Olajnál: 25 pontját hatékonyan szerezte (7/10 dupla, 3/6 tripla, 2/2 büntető), volt még 9 pattanója, 4 kiharcolt faultja, valamint 1-1 pattanója, gólpassza, szerzett, illetve eladott labdája. 32 perc alatt 32 VAL-t sikerült összeszednie, de ezúttal ez is kevés volt most a győzelemhez.
 

Legjobb Hatodik Ember
Trey McKinney-Jones - Egis Körmend (ksz.: 3, össz.: 5)

Teo Cizmicék Olaj elleni győzelmében Petty mellett McKinney-Jones volt a leginkább kulcsszereplő, és mivel ezúttal csereként lépett pályára az amerikai, nem nagyon volt kérdés a legjobb hatodik ember kiléte. 22 pontot szerzett a kupadöntő MVP-je (3/9 dupla, 3/5 tripla, 7/8 büntető) 8 kiharcolt fault, 4 lepattanó és 3 szerzett labda mellett úgy, hogy eladott labdát nem jegyeztek fel mellé ezúttal a statisztikusok. Összességében 37 perc alatt 25 VAL-ig jutott - nemcsak a mérkőzés fontossága, de az egyéni számai alapján is kiemelkedett a cserék közül.

 

Foto, Slide - bckormend.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus