A forduló válogatottja - Rájátszás, Negyeddöntő (4.)

Pénteken megrendezték a magyar férfi A-csoportban a negyeddöntők negyedik mérkőzéseit - a forduló válogatottját olvashatjátok!

A korábbi forduló válogatottak:

1. forduló5. forduló7. forduló8. forduló6. forduló9. forduló4. forduló10. forduló11. forduló2. forduló3. forduló12. forduló13. forduló14. forduló15. forduló16. forduló17. forduló18. forduló19. forduló20. forduló21. forduló22. forduló23. forduló24. forduló25. forduló26. forduló

A középszakaszban:

1. forduló2. forduló3. forduló4. forduló5. forduló6. forduló7. forduló8. forduló9. forduló10. forduló

A rájátszásban:

Negyeddöntő (1.)Negyeddöntő (2.), Negyeddöntő (3.)


Irányító
Parrish Petty - Egis Körmend (3)

Petty négy kör alatt harmadjára van bent a forduló válogatottjában, egyelőre a hasznosabbik énjét mutatja a PO során. A pénteki, pécsi győzelem alkalmával kiválóan találta meg az összhangot a pontszerzés és a társak kiszolgálása között, hiszen 16 pontot (3/4 dupla, 3/6 tripla, 1/1 büntető) és 8 gólpasszt szerzett - emellett volt 4 lepattanója, 2 szerzett labdája, illetve 1-1 beütött és kiharcolt személyi hibája, ezzel kevesebb mint 34 perc alatt 26 VAL-ig jutott.


Dobóhátvéd
Vojvoda Dávid - Szolnoki Olaj KK (1)

Vojvoda a Szolnok Tiszaligetben aratott győzelméből oroszlánrészt vállalt, messze kiemelkedett a címvédőnél, hiszen 36 pontot dobott (4/6 dupla, 4/9 tripla, 16/19 büntető), amivel a játéknap bőven legeredményesebb játékosaként végzett. Volt még 5 pattanója, 1 gólpassza, 3 eladott labdája, valamint 4 beütött személyi hibája mellett 12 kiharcolt faultja is. Ez így 36 perc alatt 37 VAL-t ért a magyar válogatott kiválóságának, ami a játéknap legjobb egyéni produkciója volt, nagyon fontos triplái voltak, amikor a ZTE megpróbálhatott volna visszakapaszkodni az Olajra, így összességében nem volt kérdés, hogy ezúttal ő a forduló MVP-je.


Kiscsatár
Benke Szilárd - Zalakerámia ZTE KK (3)

Benke pont a Szolnok ellen parédézott Bencze Tamás együttesénél, ezúttal ő volt a zalaegerszegiek messze legjobbja. Az egyre jobban reflektorfénybe kerülő kiscsatár 24 pontot szórt az Olaj elleni negyedik összecsapáson (5/8 dupla, 3/6 tripla, 5/6 büntető), volt még 9 pattanója, 3 gólpassza, 2 szerzett és 1 eladott labdája, illetve 4 beütött és 6 kiharcolt személyi hibája, így 38 és fél perc alatt 32 VAL-t produkált - hiába kapott ki csapata, ezzel is simán került be a legjobbak közé.


Erőcsatár
Lasan Kromah - Egis Körmend (1)

A Körmend nagyon pontosan játszott támadásban Pécsett, így többen is helyet kaptak a forduló legjobbjai között, Kromah is - mivel a vasiak alacsony szerkezetben, öt külföldivel kezdték a meccset, így Kromah befért erre a posztra is. Egészen kiváló hatékonysággal hozott 29 pontot az amerikai (5/7 dupla, 5/7 tripla, 4/5 büntető), emellett feljegyeztek mellé a statisztikusok 3 lepattanót, 2 gólpasszt, 3 szerzett és 4 eladott labdát, valamint 4 beütött és 3 kiharcolt faultot, így 36 és fél perc alatt ugyanúgy 26 VAL-t hozott, mint Petty.


Center
Terry Allen - Egis Körmend (2)

Az ezúttal (is) ötös poszton játszó Allen is helyet követelt magának a csapatban, ezúttal is kitűnően használta ki azt a lehetőséget, hogy a Pécsnek komoly gondokat okozott szerkezetileg az ő centerben játszatása. 27 pontot szerzett az amerikai magasember (6/7 dupla, 4/9 tripla, 3/4 büntető) 7 pattanó, 3 gólpassz, 2 blokk, 1 eladott labda, illetve 4 beütött és 6 kiharcolt fault mellett, ami összességében 33 VAL-t jelentett 28 és fél perc alatt.


Legjobb hatodik ember
Ivan Zsigeranovics - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (1)

A Falco centere a negyeddöntő első mérkőzésén megsérült, vállalta utána a játékot, de igazán meghatározó most tudott lenni, pénteken azonban gyakorlatilag az ő második negyedbeli hatékonyságának köszönhette a szombathelyi alakulat, hogy négy ütközet alatt lezárta a Kaposvár elleni párharcot. Zsigeranovics 18 pontot dobott (5/9 dupla, 1/1 tripla, 5/6 büntető), volt még 6 pattanója, 2 gólpassza, 1 blokkja, 1 szerzett és 2 eladott labdája, valamint 2 beütött és 4 kiharcolt faultja, amivel kicsit több mint 21 és fél perc alatt 21 VAL-t szerzett. Aleksza Popovics is nagyon jól játszott az Olajnál, de Zsigeranovics "továbbdobta" a Falcót az elődöntőbe, ezért került be egyedül ő.


Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus